Otthon

Itt az ősz: így szépítsd meg a balkonod!

Szeptember még az a hónap, amikor bőven akad teendő a balkonon. A növények egy része ugyan már nem olyan üde, sárgulnak a levelek, de ontják a virágokat. A futó és angol muskátlik ebben az időszakban a legszebbek. El kell azonban fogadnunk, hogy egyes egynyári növények ideje már lejárt. A felszabaduló helyekre viszont beszerezhetjük a csodálatos őszi növényeket.

A gondos növényválasztással télre is biztosíthatjuk a terasz zöldjét. Az iskolakezdéssel a gyakran iskolás növényeknek hívott hagymások, gumósok elültetése is aktuálissá vált, amivel már a jövő tavaszi pompáról gondoskodhatunk.

Balkonnövényeinket továbbra is rendszeresen kell öntözni langyos vízzel. A víz mennyiséget már csökkenthetjük, de tápanyag-utánpótlás elkél még a növények többségénél. Az átteleltetendő növényeknél, mint pl. a leander, bougainvillea (mályvafürt) viszont már abba kell hagyni a tápoldatozást.

Itt az ősz: így szépítsd meg a balkonod!

A tisztogatás, az elnyílott, elszáradt növényrészek eltávolítása továbbra is szükséges. A rendszeres kártevővizsgálattal és azonnali intézkedéssel megelőzhetjük a nagyobb károkat. Aki augusztusban elmulasztotta a muskátli szaporítását, most még gyorsan hozzáláthat. Az ősz a megfelelő időszak a magok begyűjtésére is.

Milyen feladataink vannak még? Tudd meg a Balkonada blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top