Otthon

Lányos lányok, fiús fiúk, gyerekes gyerekek

Oké, legyünk őszinték. Melyik leendő anyuka ne álmodott volna arról, hogy ha lánya születik, akkor lesz egy igazi, saját, külön bejáratú hercegnője?
Lányos lányok, fiús fiúk, gyerekes gyerekek

Ha már neki nem sikerült örökléssel vagy házasodással hercegnői, de legalább nemesi címre szert tenni. Nagy reményekkel vesszük kezünkbe az újszülött babát, nézzük, ahogy ásít, pislog, cuppog, meg-megrándul a hirtelen rászakadt élettől. Simogatjuk csöpp ujjait, finoman szagolgatjuk, és közben tudatunk minden erejével próbáljuk meggyőzni magunkat, hogy a három-négy kilós, kopasz, csupa ránc lény nem a hetvenéves nagyapánkra hasonlít, hanem igenis egy jövőbeli hercegnőre.

Hát még, amikor elkezd növekedni, kerekedni és hajasodni! Egészen addig nagy a kísértés, hogy ráaggassuk a gyerekruha-katalógus teljes púderszínű tartalmát, amíg az álmunk gyakorlati megvalósulásától számított ötödik percben ki nem derül, hogy a habos-babos menthetetlenül telis-tele lesz színben és stílusban hozzá egyáltalán nem passzoló foltokkal.

Lányos lányok, fiús fiúk, gyerekes gyerekek

Aztán meg ott van a gyerek maga, akit – ha tetszik, ha nem – készen kapunk. Az enyém, ha tehette volna, valószínűleg már születése pillanatában szólt volna, hogy hagyjam a katalógus pink szekcióját. Lolát egy rövid, óvodáskori időszakától eltekintve hidegen hagyták a hercegnők, királylányok és tündérek. Helyette sárban dagonyázott, fára mászott, bunkert épített, és bodobácsokat gyűjtött. Az iskolában pedig akkor is barátkozik fiúkkal, ha a barátnői szerint a fiúk: “fúúúúj!” “Nincs olyan, hogy lányos vagy fiús, mama” – mondta nekem nemrég a könyvesboltban, miközben foglalkoztató füzetek között válogatott, “csak olyan van, hogy gyerekes.” És megdönthetetlen önbizalommal indult el a kassza felé egy kiadvánnyal, amelynek az volt a címe, hogy “Nyári feladatok és játékos foglalkoztató fiúknak”. Otthon leragasztotta a fiúknak” szót, és ráírta azt, hogy “gyerekeknek”.

Lányos lányok, fiús fiúk, gyerekes gyerekek

Minden újszülöttet körülvesz egyfajta ragyogás, mely tovább él nemcsak a kisgyerekekben, de számos felnőttben is. Ők azok a szerencsések, akiket szüleik valóban odafigyeléssel neveltek. Ahogy a jó szülők gyermekeiknek, úgy a Persil Duo-Caps is azt a törődést nyújtja a gyakran extrém igénybevételnek kitett gyerekruháknak, amire azoknak a leginkább szükségük van. Spóroljon időt, helyet és energiát a praktikus kiszereléssel, s töltsön több értékes percet gyerekeivel! A kétkamrás kapszula koncentráltabb formulájának köszönhetően nemcsak hatékonyabban távolítja el a foltokat, de segít megőrizni az anyagok színét és puhaságát, így adva mindig tündöklő, tiszta megjelenést ragyogó gyermekeink számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top