Otthon

Mikor vedd be a muskátlit az ablakból?

Hideg van, nincs mese, gondolni kell a balkon növényeire, leginkább a muskátlira. Mert az mindenkinek van, és mindenki szeretné, ha túlélné a telet. Segítünk a teleltetésben.

Ha profin csináljuk, akkor nem kell új muskátlikat venni tavasszal sok drága forintért, hanem szépen kirakhatjuk megérdemelt helyükre őket, amikor melegszik az idő. Addig azonban van még tennivaló velük. Bár az én házam táján folyton meghalnak a növények, de ez idén máshogy lesz, megfogadom a cikkhez felkutatott összes jó tanácsot én magam is.

Számtalan módszer áll rendelkezésünkre, az egyikkel kicsit több szárad el a növényből, a másikhoz meg kifejezetten nedves pince kell, de egyben mindegyik megegyezik:

az éjszakai fagyok beállta előtt kell beszedni a növényeket a szabadból.

Ehhez némi időjárás-figyelésre van szükségünk, ám most könnyű a dolgunk, mert épp mára jelentették be, hogy talaj menti fagyok várhatók. Úgyhogy ha még mindig kint csücsül a muskátli, akkor hirtelen kezdjünk neki a bementésnek.

Mikor vedd be a muskátlit az ablakból?

A sok praktika közül a legfurcsábban talán az hangozhat, amikor kiszedik a földből a töveket és fellógatják a pincében fejjel lefelé. Azt gondolná az ember, hogy akkor mind meg is halnak szépen, de nem! Ide kattintva a pontos túlélési útmutatót is elolvashatjuk. A legegyszerűbbnek pedig nyilván az tűnik, hogy csak bevisszük a szobába és szobanövényként kezeljük. Ám számítanunk kell rá, hogy ennél a megoldásnál is jelentősen száradásnak indul majd, bár kétségtelenül túléli a telet, és tavasszal új erőre kap. 

Emellett a két tipp mellett még 11 módszert nyújtanak át a hobbikertészek nekünk, hogy biztosan életben tudjuk tartani a muskátlikat az elkövetkező időszakban. Olvassátok szorgalmasan, és fogadjátok meg a tapasztalt muskátlizók tanácsait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top