Otthon

Gumikarkötő-őrület internetes ismeretekkel egybekötve

Mit tegyen az anya, ha nem tud segíteni a lányának a gumikarkötő-készítésben? Mi sem egyszerűbb: puskázzanak az internetről!

Az én kislányom hatéves és nem számítógépezik. Mégis egy csomó mindent tud róla, elleste, hogy mi hogyan használjuk és mire. Nyilvánvaló volt tehát számára, hogy miután az alapkarkötő elkészítését megtanulta, és én nem tudok a kérdésben segíteni neki, a következő fokozatokat a netről kell lelesnie. Az első próbálkozásokat kudarcok kísérték: nem jó a tutorial, túl nehéz elsőre, nem követhető.

Körülnéztem, és kerestem néhány linket, ahonnan fokozatosan elsajátítható az egyre bonyolultabb karkötők készítésének mikéntje, meg persze egy csomó minden más is. A helyes keresés, a netről való tanulás, a megfelelő figyelem, az információk szelektálása…

Az volt a stratégiám, hogy először egy olyan videót mutatok neki, amivel olyan karkötőt lehet elkészíteni, amit már ismer. Itt a géphasználatot sajátította el észrevétlenül, no meg azt, hogy melyik elemeket fontos lelesni a folyamatból, melyeket nem…

A teljes cikket az Időtetrisz blogon találod!

Gumikarkötő-őrület internetes ismeretekkel egybekötve

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top