Otthon

Kutyákat mérgeztek meg Budapesten

Az egyik állat világbajnok volt.

Öt kutyát mérgeztek meg szándékosan Budapesten a III. kerületben, közülük az egyik a tavalyi budapesti kutya-világkiállítás győztese volt. A gazdák rendkívül magas jutalmat ígérnek a nyomravezetőnek – írja az Állatportál.

A kutyák közül 3 belehalt a mérgezésbe. Gazdájuk, Erős Attila azt mondta a portálnak, hogy a mérgezés október 31-én, reggel 7.30-kor történt. A férfi azért tudja ezt biztosan, mert a Szentendrei HÉV vonaláról látni lehet az udvarukat, az egyik ismerősük pedig éppen akkor utazott és az ablakból ránézett az ebekre.

Az ismerős ekkor lett figyelmes arra, hogy egy vékony testalkatú, nem túl magas, szürke kapucnis kabátot viselő ember az angol vérebeket eteti kerítésen keresztül. Az illető egyből hívta a tulajdonosokat, de ők akkor már elmentek dolgozni, a gyerekeik pedig még aludtak a házban.

Mire el tudták érni őket, illetve a szülők hazaértek, már megtörtént a baj. Ötből három kutya elég magas dózist kapott a méregből ahhoz, hogy rövid időn belül elpusztuljon. A másik két kutya az ismerős megfigyelése szerint nem állt a kerítésnél, de szintén kapott az anyagból. Az ő állapotuk már stabil, az életüket meg tudták menteni. Erős Attila reményei szerint fel is fognak épülni, de utókezelésre szorulnak, mert “rendkívüli mértékben károsodtak a belső szerveik”.

A család még most, napokkal a történtek után sincs túl az eseten. Szeretnék megtalálni az elkövetőt. Állatbarátokkal összefogva magas jutalmat ajánlottak fel a nyomravezetőnek (azt nem írják, hogy mekkora összeget). Kérik, aki bármit tud a kutyák gyilkosáról, az jelentkezzen ezen a Facebook oldalon.

A portál kérdésére Erős Attila elmondta, hogy elképzelésük sincs, mi lehetett a gyilkos indítéka, mert haragosuk nincs, a szomszédok pedig nem bántják a kutyáikat. Az egyik túlélő, Larry a 2013-as Budapesti World Dog Show világbajnok kutyája. Arra a kérdésre, hogy esetleg konkurens irigység áll-e a háttérben, a férfi csak az felelte, reméli, hogy nem, de ezt az eshetőséget sem zárhatják ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top