Otthon

9 nő és 1 férfi = 10 szuper hazai családfotós

Esküvő? Babavárás? Itt van tíz tuti magyar fotós az ország különböző szegleteiből, akik segítenek megörökíteni ezeket a fontos és meghitt családi pillanatokat!

Pixel Művek

Nem sokan tudják, de a lakberendezés szerelmesei előtt nem ismeretlen, hogy a Tilka textilkábel-manufaktúra egyik alapítója, Hubai Orsi családfotózással is foglalkozik. Ahogyan a legtöbb kicsikkel foglalkozó fotográfus, Orsi is igyekszik a fotózást egy fesztelen kalanddá alakítani: “A kedvenc stúdióm a természet, ott a legváltozatosabb a berendezés és a legszebb fény, ezért leginkább ott szeretek fotózni. Persze akadnak olyan alkalmak, amikor az otthon, a lakás változik stúdióvá, főleg az újszülött- és családfotózás esetében. Néha meg a stúdió változik azzá, amit csak elképzelünk…”

pixelmuvek.com
facebook.com/pixelmuvek

Megnézem
Összes kép (1)

United Photographers

Kiss Lenke Dorottya a divatmánok előtt nem lehet ismeretlen, hiszen öt éve ő jegyzi a NON+ márka összes kampányát és lookbookját. De azt talán már kevesebben tudják, hogy az United Photographers csodaszép képeit ő készíti. “Nagyon szeretek minden olyan témát, ami bearanyozza az emberek életét. Az esküvők világa is ezért vonzott. Szépséget és igazi őszinte érzelmeket látok mind az esküvők, mind a baba-mama képek készítése közben” – mondta Lenke.

unitedphoto.eu
facebook.com/uphotographers

Megnézem
Összes kép (1)

mineWORKS studio

A pécsi székhelyű stúdiót Fábinyi Nóra alapította, akit galériavezető édesanyjának köszönhetően már gyerekkorában művészetkedvelő társaság vett körül. Ma már saját stúdióban dolgozik, ami a különleges Széchenyi István-aknában, az egykori szénbányában működik. Nóra készít divatfotókat, reklámanyagokat, és fotóz családokat, gyerekeket. “Akkor érzem jól magam, ha tudom, hogy a megrendelő nemcsak elégedett a végeredménnyel, de olyan pozitív élménnyel gazdagodik, amit sohasem feled.”

mineworks.hu
facebook.com/mineworksstudio

Megnézem
Összes kép (1)

Török-Bognár Renáta

Török-Bognár Renáta nem egyből lelt rá arra a kreatív tevékenységre, amivel kifejezheti önmagát, ami örömet okoz neki: “Sokáig kóvályogtam. Fotósnak viszont nem készültem, és mégis arra eszméltem, hogy ismerősök, barátok esküvőin kezdem bontogatni a szárnyaim, szigorúan fogadott szakember mellett, nem hivatásosként.” Az első önállóan fotózott esküvő óta Reni sodródik az árral, és szebbnél szebb pillanatokat örökít meg egy-egy család életében az esküvőtől a babaváráson át egészen a gyerekfotózásig.

renifoto.com
facebook.com/renifotoold

Megnézem
Összes kép (1)

Szuzi és a naplopók

A Szuzi és a naplopók imádni való, talán pont azért, mert annyira más, mint a legtöbb hazai gyerekfotós, annyi humor és móka van benne, annyi spontán élettel teli, esetlen pillanat. Boncser Orsolya a kislánya születése óta foglalkozik gyerekfotózással, így nyilatkozik stílusáról: “A spontán helyzeteket szeretem leginkább, mert a családok ilyenkor a legbarátságosabbak. Ekkor érzik magukat a gyerekek is a legfelszabadultabban. Ezek a helyzetek természetesek. Mivel minden család más, a fotózásban nincsenek előre lefektetett szabályok és menetrendek.”

facebook.com/szuziesanaplopok

Megnézem
Összes kép (1)

Anna Kirschner Photostudio

Kirschner Anna a Magyar Fotográfusok Szövetségnél végezte tanulmányait, majd több ügynökségnek is dolgozott. “Annie Leibovitz és Helmut Newton munkái inspirálnak, minden képkockájuk egy történetet mesél. Ezeket a pillanatba zárt érzéseket, gondolatokat, örömöket keresem és mutatom meg a fotóimon. Fényíró vagyok” – meséli magáról Anna. Érdekesség, hogy stúdiójuk kizárólag női stábbal dolgozik, sminkes és stylist segíti a tökéletes kép megszületését.

annakirschner.com
facebook.com/annakirschnerphotography

Megnézem
Összes kép (1)

Pöttyös Portrék

A Pöttyös Portrék fotósát, Blazsekné Farkas Anikót egy véletlen, egy csoda sodorta a fotózás irányába. A magát csak örök álmodozóként jellemző Anikót a fotózásban a pillanatok megragadásának lehetősége ejtette rabul. “Megtanított az apró dolgok értékelésére és arra, hogy mindenben ott lakozik a szép. Tudom, hogy közös utazásunk még rengeteg élményt tartogat, és örömmel várom minden egyes pillanatát” – meséli. Többnyire Pakson és környékén fotózik, de Párkányban is megfordul néha.

facebook.com/pottyos.portrek
pottyosportrek.hu

Megnézem
Összes kép (1)

Cserkuti Tamás

Úgy tűnik, a családi fotózás egy nőies hivatás, de a hölgyek sorát egy férfi töri most meg. Cserkuti Tomi szintén gyerek-, baba-mama és családi fotózással foglalkozik. A lassan kétgyerekes családapa szívesen örökíti meg a családok nagy pillanatait az eljegyzéstől a gyerekek születéséig. “Ez a szenvedélyem. A szíveket fényképezem. És ez ragyog át minden képemből” – vallja Tamás.

facebook.com/CserkutiFoto
www.cserkutifoto.hu

Megnézem
Összes kép (1)

Szugfil-Méhn Niki

Szugfil-Méhn Niki sok mindenbe belekóstolt már az élete során: tánc, rajz, sport, építészet, művészet – egyik sem hiányzik a sorból. Mindig is szerette nézegetni a kismama- és a babafotókat, mígnem rájött, ez az, amit mindig is keresett. “A családom mellett a munkám is rengeteg örömet ad, vannak családok, akiket már az esküvőjük óta ismerek és fotózok, látom felcseperedni a gyermekeiket, és sokakkal egy szorosabb barátság is kialakult már” – meséli a munkája szépségéről Niki, aki 2009 óta foglalkozik fotózással. Azt mondja, az évek során sokat tanult magától, másoktól, és a kelléktárát folyamatosan frissíti.

facebook.com/mehnnikiphoto
mehnniki.com

Megnézem
Összes kép (1)

Simon Teodóra

A Teodora Photography mögött Simon Teodóra áll, aki teljesen véletlenül, már felnőtt fejjel cseppent a fotózásba, korábban közgazdász végzettséggel különböző multicégeknél dolgozott. “Többnyire hobbifotósként készítettem természetképeket, amíg egy ismerős fel nem kért az esküvője fotózására. Onnantól nem volt megállás, az esküvőfotózás lavinaként robbant be az életembe, és szervezett át mindent, noha a környezetem teljesen lebeszélt róla” – meséli Teodóra, aki azóta már iskolai keretek között is bővítette fotós tudását, és ma már főállásban fotózik itthon és külföldön egyaránt. “Esküvőszezonon kívül sok megkeresés érkezik családi és babafotózásra, műteremmel is rendelkezem, de az igazán jó képeket, úgy érzem, a természetben tudom készíteni.”

facebook.com/teodoraphoto
teodoraphotography

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top