Otthon

Kúsznak felfelé a lakásárak

Emelkednek a lakásárak, a bankok eközben egyre több lakáshitelt folyósítanak.

Emelkedtek a lakásárak az idén a második negyedévben a megelőző negyedévhez és az egy évvel korábbihoz képest is – közölte az FHB Jelzálogbank Nyrt. és az FHB Ingatlan Zrt. kedden.

Az adatok az FHB szerint biztatóak, valamint egy év alatt 30 százalékkal nőtt a kiadott építési engedélyek száma. A kamatok folyamatos csökkenése is hozzájárult ahhoz, hogy a hitelfelvételi kedv újra erősödjön, és a bankok egyre több lakáshitelt folyósítanak. A piacon már havi 20 milliárd forintra emelkedett a kihelyezett lakáshitel.

A kedvező folyamatok az adásvételek számában is jelentkeznek. A Központi Statisztikai Hivatal és a közvetítői hálózatok információi szerint a forgalom 10-15 százalékos emelkedésére lehet számítani idén. A fellendülés azonban régiónként eltérő időpontban jelentkezik majd. Jelenleg Nyugat-Dunántúlon emelkedik legjobban a lakásárindex, míg a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön még mindig esnek az árak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top