Otthon

Február 15-ig még lehet pályázni hűtőgép-cserére

Módosult a hűtő- és fagyasztócsere-program pályázati kiírása: további 107 millió forinttal támogatja az állam a régi, energiafaló hűtőgépek és fagyasztók cseréjét, a beadási határidőt február 15-éig meghosszabbították.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke az új hűtőgép vételárának 50 százaléka, azzal a kitétellel, hogy a támogatás összege A+ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 30 000 forint, A++ és A+++ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 40 000 forint. A háztartásikészülék-cserével minimum 10 százalékos energia-, vagy minimum 20 kg/év CO2-megtakarítást szükséges elérni. A megtakarítást a pályázat készítésekor a pályázati portál automatikusan számítja a megadott adatok alapján. A pályázati honlapon lehet megtalálni a támogatással vásárolható készülékek és a lebonyolításban részt vevő kereskedők listáját.

A már benyújtott pályázatokra is érvényes ez a módosítás, így azok a pályázók, akik december 29-e előtt nyújtották be a pályázatukat, jóváhagyás esetén az emelt támogatási összeget fogják megkapni.

A támogatásra bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemély pályázhat. Részletek itt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top