Otthon

A 10 legjobb tanács, ha most kezdesz kertészkedni

Itt vannak a legfontosabb tudnivalók a kezdő kertészkedők számára, melyek betartásával garantált az örömet hozó kert már az első években is.

Bloggerünk összegyűjtötte a kezdő kertészkedők tízparancsolatát. Íme, itt van: 

 A 10 legjobb tanács, ha most kezdesz kertészkedni

1. Haladj kis lépésekben, és légy türelmes
Mindenhez idő és ráfordítás kell. Ne akard rögtön álmaid kertjét megvalósítani. Apró lépésekkel haladj a célod felé. Kezdd igénytelen növényekkel, kisebb helyen. A fokozatosság a siker garanciája. Ne hagyd, hogy a kezdeti kudarcok elvegyék a kedved. Türelmesen, a hibákból tanulva, fokozatosan haladj a célod felé.
 
2. Alaposan készülj fel
Olvass minél többet a kertészkedésről. Újságokból, könyvekből tanuld meg az alapokat, vagy akár iratkozz be egy kiskert- vagy egy gyógynövénytanfolyamra.
 
3. Nézd meg a szomszédok kertjét
Na ne azért, hogy irigykedj. Ami a szomszéd kertjében burjánzik, az várhatóan nálad is sikerrel kecsegtet. Azok a növények, amik a szomszédnál csak senyvednek, várhatóan nálad is csak sínylődni fognak. Jó bemutatkozási, ismerkedési lehetőség a szomszéd kertjének megdicsérése és kifaggatása a tapasztalatairól. Tapasztalatom szerint a szomszédok többnyire szívesen megosztják a praktikáikat és az első időkben akár még szerszámokat is kölcsönkérhetsz tőlük..

További tanácsokért kattints a Balkonada blogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top