Otthon

Hol vegyünk stílusos és megfizethető lámpákat?

Noémi kolléganőm fogalmazta meg tökéletesen: "A lámpa nekem olyan, mint a cipő – muszáj, hogy legyen stílusa! Na de hol vegyen az ember ilyet kis hazánkban?"

Mennyibe kerül egy lámpa? Nehéz kérdés, mert ugye kb. 2000 és 2 000 000 forint között simán válogathatunk. Az biztos, hogy a lámpa költséges mulatság, és nyilván mindenki a saját lehetőségeihez képest keresgél árban, de az igazság az, hogy egy olcsó lámpákkal telerakott lakás sajnos nem lesz stílusos. Kivétel persze van: ha roppant kreatívak és ügyesek vagyunk és magunk készítünk lámpákat, de ne legyenek illúzióink, az s. k. lámpák is belekerülnek pár ezer vagy akár 10-20 ezer forintba is. Illetve kellő időt rászánva a keresgélésre kifoghatunk lámpákat jó áron, de a gyorsan-olcsón-stílusosat kombó nem működik!

Hol vegyünk stílusos és megfizethető lámpákat?

Nagyon általánosan azt mondhatom, hogy kb. 10 000 és 50 000 forint között érdemes lámpánként számolni, és akkor még nem is a drága lámpák közül válogatunk, sőt a középárú kategóriának is az alsó felében járunk. Falikarokat, olvasólámpákat találunk jókat már 10-20 000 forint környékén, nagyobb lámpák esetén pedig a 30-50 000-es árkategóriában már sikerrel keresgélhetünk. Az ár persze nem minden, mert sajnos a “ronda” lámpák is sokba kerülnek…

Egy átlagos család otthonában (4 fő) minden túlzás nélkül simán lehet 20-30 lámpa, ami a fenti összegekkel számolva is sok százezer forint, és ha átlépjük a milliós határt, még akkor sem mondhatjuk, hogy rettentő drága lámpákat vettünk volna. Ne hagyjuk ki a számításból az izzókat sem, amikre ennyi lámpánál elmegy akár 50 000 forint is.

Hol vegyünk stílusos és megfizethető lámpákat?

Ha nincs ennyi pénzünk egyszerre “fellámpázni” a lakást, akkor haladjunk apránként. Egyes lámpákat beszerezhetünk már akár akkor is, amikor még csak lakást keresgélünk, mert nem annyira függnek leendő otthonunk adottságaitól, ilyen pl. az olvasólámpa, az íróasztali lámpa, állólámpa, egy-két hangulatvilágítás. Ha építkezésben vagyunk, akkor már annak a kezdetén foglalkozzunk ezzel a kérdéssel.

Nézzük meg azt, hogy HOL vegyünk lámpát? A beszerzés forrása nagyban függ attól is, hogy milyen stílusú az otthonunk. Nem tudok teljesen objektív lenni a témában, úgyhogy kezdem a kedvenc helyeimmel.

Ezeket az OtthonKommandó blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top