Otthon

Egyszerű és praktikus – Kerti bútorok trendje 2015

Kényelmes legyen, elegáns és mégis praktikus – körülbelül ilyenek az elvárások a 2015-ös kerti bútorokkal szemben. A kertből nappalit varázsoló lounge bútorok továbbra is divatosak maradnak, de sokkal kecsesebb kivitelben jelennek meg idén.

A kert és a terasz jelentősége nagyon felértékelődött az utóbbi években. Egyre fontosabbnak érezzük, hogy sok időt töltsünk a szabadban, ezért szeretnénk minél kényelmesebben berendezni a lakóterünk ezen részeit. A kert és a lakás bútorai mára alig különböznek egymástól. Erről a tavalyi év trendje tehet, miszerint az ideális terasz és kert nyárra szabadtéri nappalivá alakul át. Ez idén is így marad, apróbb változásokkal. 

Strapabíró kerti bútorok műanyagból

A kerti bútorok esetében nagyon fontos, hogy könnyen tisztán tarthatóak legyenek. A vásárlók számára az a legkényelmesebb, ha slaggal egyszerűen le tudják spriccelni őket. Emiatt is nagyon népszerűek a könnyű műrattan bútorok, amik erős műanyagból készülnek. Ezeknek a bútoroknak a hó és az eső sem árt, nem kell állandóan elpakolgatni őket. 

OBI 16.990 Ft, IKEA 19.990 Ft
OBI 16 990 Ft, IKEA 19 990 Ft

Rattan és beton – a kedvenc anyagok

A műanyag mellett az igazi rattan is népszerű lesz idén nyáron, de sokkal finomabb, filigránabb formában – a robusztus fonott fotelek ideje lejárt. A beton a nyár másik húzó anyaga. Ameddig a beton hatású dolgok az indusztriális stílust testesítik meg, addig a rattan- és fabútorok inkább nosztalgikus hatást keltenek. Mindenesetre a kettő remekül illik egymáshoz.

Visszatérnek a 70-es évek

A kerti bútorokra, teraszokra, balkonokra természetesen az általános lakberendezési trendek is vonatkoznak, így a hetvenes évek stílusa a kertekbe is beszivárgott. Ennek köszönhetően újra berendezhetjük teraszainkat és kertjeinket alacsony, aszimmetrikus asztalokkal vagy összecsukható kempingszékekkel is.

JYSK 17.500 Ft, JYSK 6300 Ft
JYSK 17 500 Ft, JYSK 6300 Ft

Színes kiegészítők

A kellemes teraszt természetesen nemcsak a bútorok teszik, a kiegészítők is nagyon fontosak. A kínálat óriási, az időjárásnak ellenálló párnák és huzatok csak egy kis részét teszik ki. Megjelentek a kültéri szőnyegek és képek is. Színek közül a legdivatosabbak a cián, a petrol, a türkiz, a napsárga, a lila és a korall lesznek.

JYSK 1.014 Ft, IKEA 4.990 Ft, IKEA 2.290 Ft
JYSK 1014 Ft, IKEA 4990 Ft, IKEA 2290 Ft

Visszafogott színű kerti bútorok

A kiegészítőkkel szemben a kerti bútorok egyszerűek, visszafogott színűek lesznek idén. Ezekhez pedig kiválónap passzolnak a vibráló kiegészítők. A kerti bútorokat 2015-ben általában bézs, szürke, fehér és barna színekben vásárolhatjuk meg.

OBI 76.990 Ft
OBI 76 990 Ft

Így építs kerti kanapét raklapból:

 

További cikkeink kerti bútor és kert témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top