Otthon

Virágok a teraszra: tulipán, nárcisz, jácint

A hagymás virágok nemcsak gyönyörű díszei lehetnek ablakodnak, színük, illatuk is csábító, és igazi tavaszi hangulatot árasztanak. Ültess tulipánt, nárciszt, jácintot a teraszra, és gyönyörködj virágaidban.

A tavaszi virágok, mint a tulipán, a nárcisz és a jácint gyönyörű díszei lehetnek erkélyednek, teraszodnak.

Az alulról néhány helyen kilyukasztott balkonládába vagy nagyobb cserépbe egymás mellé, de ne túl szorosan ültesd el a hagymákat, ügyelve arra is, hogy azok felső harmadát ne lepje be a virágföld. Lehetőség szerint az első hetekre sötét helyre rakd a balkonládába elültetett virágokat. Öntözd szükség szerint, ezek a tavaszi virágok ugyanis igénylik a nyirkos földet.

Ültess tulipánt, nárciszt, jácintot a balkonra

A tulipán

A tulipánfajták közül érdemes a korai hajtású Elektrát vagy Wintergoldot választani. A növény a balkonládában néhány hét alatt gyökeret ereszt, ezt követően világosabb és melegebb helyre kerülhet. Pompás virágaiban napokig gyönyörködhetsz.

Ültess tulipánt, nárciszt, jácintot a balkonra

A nárcisz

A nárciszhagymákat célszerű késő ősszel elültetni és tavaszig sötét helyen tárolni. Ekkor a balkonládát helyezd világos, de ne túl meleg helyre, ahol a növény gyorsan kihajt, és színpompás sárga virágokkal ajándékoz meg. A nárcisz is kedveli a nyirkos talajt, de túlöntözni nem szabad.

Ültess tulipánt, nárciszt, jácintot a balkonra

A jácint

A jácinthagymák ültetése hasonló a tulipánéhoz. Ezt a növényt is kezdetben sötét helyre állított balkonládába ültesd, majd akkor helyezd világosabb környezetbe, amikor a szárak és a levelek fejlődése elindult. Megfelelő öntözés mellett az illatos virágok hamarosan kinyílnak.

Tipp: A cserépbe ültetett tulipán-, nárcisz- és jácinthagymákat egész télre kiteheted a balkonládába, a fagytól újságpapírba becsavarva védheted meg virágaidat.

 

További cikkeink balkon és tavaszi virágok témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top