Otthon

A színek jelentése az otthonodban

A szín, amely a különböző lakótereidben dominál, igenis hatással van a lelkedre és a hangulatodra, tehát nem mindegy, hogy milyenre fested a szobákat, vagy melyik szín a hangsúlyos! Nézzük meg, melyik mit jelent.

Fehér

A tisztaság és az ártatlanság színe, ez utóbbi miatt tuti nem lesznek hófehér falaink – hehe. Amúgy teljesen szép dolog és praktikus, hiszen azonnal feldobod a lakást mondjuk pár sötétlila párnával, viszont ez az egyedüli, ami praktikus benne. Ott, ahol két gyerek és egy macska is él egy lakásban, már nem annyira ésszerű fehérre kenni a falakat. Most képzeld el a kilencéves fiamat, ahogy hazajön a valahonnan, füle tövéig poros, koszos, és persze, hogy a tappancsait a falra rakja, amikor lehuzigálja magáról a cipőjét. Fehér fal kilőve. 

Színek jelentése az otthonodban

Sötétkék

A lakberendezési szakemberek nem ajánlják ezt a színt az adott szoba mind a négy falára, mert búskomorságot tükröz, de ha csak egy falfelület viseli ezt a színt, a többi pedig valami egyéb, világosabb árnyalat, már nagyon pofás tud lenni. Mivel a bútoraink nem annyira világosak, és én is a világosabb, de inkább melegebb színeket preferálom, a sötétkék sem tetszik. 

Színek jelentése az otthonodban

Narancssárga

Én úgy hívom, napocskaszín. Jelenleg ilyen színű a nappalink, nagyon szeretem, de már halálosan unom. Végtelenül vidám árnyalat ez, melegséget, jó kedvet adó. A lakberendezők szerint minden otthont fiatalít ez a szín. 

Színek jelentése az otthonodban

Rózsaszín

Hacsak nem vagy szőke, göndörödő tincsű, öt év alatti kislányka, azért rózsaszínre ne pingáld a nappalidat. Bár a lakberendezők szerint a szín a felhőtlenséget és a nyugalmat árasztja, sötétebb árnyalatában pedig a nőiességet. Mivel a családomban azért van két férfi is, ők feltehetően kézzel-lábbal hadakoznának, ha előállnék azzal az ötlettel, hogy legyen pink a nappalink.

Színek jelentése az otthonodban

Citromsárga

Vidám, bohókás, tetszik. A lakberendezők szerint pedig vitalitást és hosszan tartó szellemi aktivitást ad ez a szín. 

Színek jelentése az otthonodban
Színek jelentése az otthonodban

Petra blogján a többi szín jelentését is megtalálod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top