Otthon

Hova kerüljön az ágy?

Korábban írtam, hova tegyük az íróasztalt, ha jót akarunk magunknak. Gondolom, nem meglepő, hogy az ágynak is van jó és rossz, vagy éppen kevésbé jó helye a lakásban. Ha szeretnél a lehető legjobban aludni a saját ágyadban, akkor érdemes megfogadni, amit a feng shui "tanácsol".

Kezdjük a hálószoba kiválasztásával! Ehhez is érdemes tudni a személyes gua számunkat, és ha lehetőség van, azt a helyiséget választani a pihenésre, ami nekünk kedvező. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor pedig a nekünk megfelelő ágyneműt válasszuk, és máris sokat tettünk a pihentető alvásunkért.

A hálószoba megvan. Mielőtt az ágyat elhelyeznénk, tegyünk ki onnan mindent, ami nem oda való. Mire gondolok? Tévé, rádió, mindenféle elektromos kütyü. Lehetőség szerint ne itt töltsd az elektromos cuccaidat! Ha meg tudod oldani, ne használd a hálószobát másra, mint amire rendeltetett, azaz ne legyen egy légtérben dolgozószobával (vagy -sarokkal) vagy éppen fürdőszobával. Ha mindenképpen muszáj, akkor paravánnal, térelválasztó bútorral szeparáld el őket egymástól, de tudd, hogy ez nem az igazi.

Hova kerüljön az ágy?

Sok helyen látom, hogy előszeretettel alkalmazzák a tükröt a hálószobában. Sosem értettem, miért jó, engem mindig zavart. A legtöbb hálószobaszekrénynek van legalább egy tükrös eleme. Több oka van, amiért nem javaslom. Elsősorban azért, mert a tükör víz elemű, ami pedig zavar a nyugodt alvásban. Ha ez nem lenne elég, egyes nézetek szerint a tükör átjáró a túlvilág felé. Akár hiszek benne, akár nem, a tükör nekem nyugtalanságot okoz alvás közben. Ha mindenáron ragaszkodsz hozzá, éjszakára takard le!

A folytatásért kattints a Házisárkány caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top