Otthon

Kedvcsináló a jövő szakácsainak

A főzés kiváló alkalom arra, hogy több időt tölts a gyerekekkel. Amellett, hogy megismertetheted őket a különböző hozzávalókkal, ha ők segítenek a díszítésben, az előkészületekben, akkor szívesebben elfogyasztják majd a zöldségeket és a gyümölcsöket. Emellett a konyhában tudod a legszemléletesebben megmutatni azt is, hogy némi odafigyeléssel miként tehetünk környezetünk védelméért.
Kedvcsináló a jövő szakácsainak
Kedvcsináló a jövő szakácsainak

Vond be őket az előkészületekbe
Ha a gyerekekkel közösen vágtok neki kedvenc tortájuk vagy a vacsora elkészítésének, akkor a legfontosabb szempont a biztonság. A kicsik nehezen érik fel a konyhapultot, ezért érdemes beszerezned olyan fellépőket, amelyeken állva biztonságosan segíthetnek a lisztszitálásban vagy a krémek kikeverésében. Alakíts ki nekik egy saját kis konyhát, ahol játékos formában gyakorolhatják a tőled ellesett praktikákat. A késeket, a csípős fűszereket és a forró edényeket viszont tedd olyan helyre, amely biztosan elérhetetlen marad a kis kezek számára.

Kedvcsináló a jövő szakácsainak

Mindenki kedvencei
A tinédzser korú gyerekeket sokszor nehéz rávenni arra, hogy segítsenek a konyhában. Vannak azonban olyan receptek, amelyeket nyugodtan rájuk bízhatsz. Kérd meg őket, hogy készítsék el ők a család kedvenc pizzáját, de bevonhatod őket az asztal feldíszítésébe is.

Kedvcsináló a jövő szakácsainak

Növénytan a konyhakertben
A belvárosi otthonoknak sem kell nélkülözniük a friss fűszereket, zöldségeket. Kis üvegházakkal, valamint az erkélyen elhelyezett kaspókkal, cserepekkel kialakíthatod a saját kerteteket, és ha a kicsiket is bevonod a munkálatokba, akkor gyorsan megismerhetik a különböző növényfajtákat.

Kedvcsináló a jövő szakácsainak
Kedvcsináló a jövő szakácsainak

Jó móka az újrahasznosítás
A rendszerezett, praktikusan kialakított hulladékgyűjtőkkel gyerekjáték lesz a konyhai hulladék szétválogatása. Rajzokkal a kicsik számára is egyértelművé teheted, hová és mi kerüljön, a PET palackok összetaposásában pedig biztosan számíthatsz a segítségükre. A legfontosabb viszont az, hogy a szelektív hulladékgyűjtés a legkézenfekvőbb módja annak, hogy megmutasd nekik, miként óvhatják a környezetüket.

Kedvcsináló a jövő szakácsainak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top