Otthon

3 őszi dekoráció a gyerekszobába

A gyerekszobát is érdemes az ősz színeivel, formáival megbolondítani. Ráadásul mennyire jó móka szülőnek és gyereknek közösen készíteni a dekorációt.

A gyerekek imádnak a szülőkkel közösen alkotni. Éppen ezért vond be te is gyermekedet, és készítsétek el közösen a gyerekszoba őszi dekorációit. Mondanunk sem kell, a lurkó addig sem a számítógép előtt lóg, a közös időtöltés, az alkotás öröme pedig kicsiket és nagyokat is feltölt.

1. őszi dekoráció a gyerekszobába: fákat ábrázoló falmatrica

3 őszi dekoráció a gyerekszobába

Ehhez az őszi gyerekszoba-dekorációhoz nem kell megvenni a tapétaboltokban kínált méregdrága falmatricát. Kis kézügyességgel, és némi türelemmel magatok is megcsinálhatjátok öntapadós fóliával, betűkkel, formákkal. A gyerekszoba hangulatához és színéhez párosított, fát ábrázoló őszi dekorációt kiemelhetitek könyvespolcokkal is. A dekorációhoz fekete vagy barna öntapadós fóliából tetszés szerinti mintákat vágjatok ki, és ragasszátok azokat a falra úgy hogy az összehatás egy fa törzsét és ágait ábrázolja. A falevelek a lányok esetén lehetnek rózsaszínek, narancssárgák, bordók, fiúknál jól mutat a narancs, a rozsdavörös, de még a kék színből kivágott levélforma is.

2. őszi dekoráció a gyerekszobába: fali csillagok

3 őszi dekoráció a gyerekszobába

Az öntapadós fóliából kivágott csillagok szintén az ősz színeit, hangulatát idézhetik. Méretük különböző, így még inkább érvényesülhetnek a gyerekszoba falán. Filcből is készíthettek csillagokat, amelyeket összevarrva és kevés vattával megtöltve “térhatású” dekorációt varázsoltok a falra. Fiúk és lányok is imádják ezt a különleges gyerekszoba-dekorációt.

3. őszi dekoráció a gyerekszobába: falevélgirland

3 őszi dekoráció a gyerekszobába

Ezt az igazán egyszerű, mégis mutatós dekorációt mindenképpen el kell készítenetek. Nagyszerű szórakozás lesz a hétvégi erdei séta közben a levélgyűjtés, majd azok felfűzése egy olyan hosszú zsinórra, amely végigéri a gyerek ágyát. Meglátod, gyermeked még karácsonykor sem szeretné lecserélni az őszi dekorációt, talán csak akkor, ha rábeszéled egy szép karácsonyi füzérlámpára…

További cikkek őszi dekoráció témában az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top