Otthon

Koszorúkészítés mindenszentekre selyemvirágokból

Koszorút kétségtelenül egyszerűbb a virágboltokban vásárolni. Ugyanakkor a selyemvirágokkal díszített koszorú készítése nem különösebben bonyolult, megéri elbíbelődni vele. Ráadásul egy saját készítésű koszorút rakhatunk elhunyt szeretteink sírjára mindenszentek napján.

Ehhez az egyszerűen elkészíthető gyönyörű koszorúhoz használhatsz selyemvirágokat, de köthetsz bele élő rózsákat vagy bármilyen, neked tetsző virágot is. Ha eldöntötted, hogy idén magad készíted a koszorúdat, akkor máris mutatjuk, milyen eszközökre lesz szükséged, és lépésről lépésre, hogyan csináld.

Ezekre lesz szükséged a koszorú elkészítéséhez

Így készíts magad selyemvirágokból gyönyörű koszorút

Szerezz be koszorúalapot, a szalmából vagy bármilyen egyéb puha anyagból készült a legjobb, hiszen azzal a legegyszerűbb és a legkönnyebb dolgozni. Nagyobb selyem- vagy élővirágra is szükséged lesz, színenként 3-3 darabra, valamint ollót, fogót és néhány vékony, könnyen hajlítható drótot készíts még elő. A kellékeket hobbiboltokban vagy a virágárusoknál is meg tudod venni.

Így készíts magad selyemvirágokból gyönyörű koszorút

Így készítheted el saját koszorúdat

Vágd le a virágok szárát és óvatosan tekerj mindegyikre drótot. A drótokat vágd kb. 5-6 centi hosszúra, majd egyesével szurkáld a virágokat a koszorúba. Helyezheted színenként elrendezve vagy vegyesen is, de levelekkel, apró tobozokkal is díszítheted a koszorút.

Így készíts magad selyemvirágokból gyönyörű koszorút

Fontos, hogy a virágokat úgy illeszd a koszorúra, hogy azok láthatóan eltakarják az alapot. A virágok színével harmonizáló masnikkal is díszítheted a koszorú oldalát, eltüntetve azokkal a kilátszó részeket. A szalagból köss masnit, majd a drótot óvatosan tekerd át a csomó körül, vágd méretre, és szúrd a koszorúba.

Így készíts magad selyemvirágokból gyönyörű koszorút

Így néz ki az elkészült koszorú

Ízlésed szerint variálhatod a koszorút. Tűzhetsz bele rózsákat, gyöngyöket, de díszítheted színes, száraz virágokkal is. Lehet egyszínű, elegáns fehér, vagy vidám színes.

Készíthetsz koszorút színes filcanyagok felhasználásával is

További koszorú témájú cikk az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top