Otthon

Konyha kis kuktáknak

Támlás szék szinte minden háztartásban akad. Megmutatjuk, hogyan készíthetsz rá olyan huzatot, melytől mindentudó konyhává alakul, a sütni, főzni szerető gyerekek legnagyobb örömére.

Nézegesd meg a széketeket kicsit más szemmel, mint eddig, és te is felfedezheted, hogy az alsó része, ha beborítod, éppen akkora és olyan lesz, mint egy kis villanytűzhely, a háttámlája pedig csempével kirakott fal lehet. Varrd meg ezt a különleges, bélelt huzatot patchwork mintás anyagból! Tegyél rá filcből platnikat, készíthetsz még akasztókat, nagy zsebeket, és persze az alsó részbe sütőt is. Ezt a konyhát bármikor egy mozdulattal a székre húzhatod.

Fotó: Rudas Gábor
Fotó: Rudas Gábor

A főzőlapokat könnyen utánozhatod filcből kivágott korongokkal, így biztos elkészül majd az ebéd, és süti is lesz, ha a tepsinek készítesz egy sütőt. Ez utóbbi a széklábak közötti keresztlécen támaszkodik, de az sem probléma, ha a tiéteken nincs ilyen léc. Ekkor a sütő hátsó sarkait egy szalaggal kösd fel a háttámla tövéhez. A sütőajtó közepébe tegyél egy darab átlátszó, varrható PVC-t, amit a nagyobb rövidáruboltokban vehetsz meg. Ezen keresztül elég lesz egy pillantást vetni a kis kuktának a pitére, és eldöntheti, megsült-e már.

Fotó: Rudas Gábor
Fotó: Rudas Gábor

Legyenek kéznél a legszükségesebbek! Az akasztókba a főzés evőeszközeit lehet becsúsztatni, a tűzhely oldalánál pedig nagy és mély zsebeket alakíthatsz ki, hogy elférjen a többi felszerelés. Ha a konyha boldog tulajdonosának nevét is ki szeretnéd írni, a patchwork technikáknál ismert ragasztófátyollal gyorsan felvasalhatod minden betűjét két “csempesor” közé. Aki biztosra akar menni, cikcakköltéssel is körbevarrhatja.

(Alkotó: Kerékgyártó Szilvia, www.szilvifoltvarras.hu)

Konyha kis kuktáknak

A székhuzat pontos, részletes leírását a Praktika magazin, novemberi számában olvashatod.             

További érdekességek a lapból:

Nyaksál csipkekötéssel

Régi porcelánok új szerepben

Aranyló makkok nyakláncon

Nemezelt pelerin takaróból

Transzferálás romantikus hangulatban           

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top