Otthon

Csináld magad: a legszebb adventi naptárak

Tudjátok, nálam már elindult az adventi készülődés. Ti hogy álltok? Szoktatok adventi naptárat készíteni?

Azt tudtátok, hogy ez a szokás az 1900-as évek elején kezdődött? Egy német édesanya próbálta leleményes módon megnyugtatni kisfiát, mivel a fiú már hetekkel karácsony előtt türelmetlenkedett a karácsonyi ajándékok miatt. Az édesanya azt a játékot találta ki, hogy egy papírlapra 24 darabka csokit tűzött, amiből a kisfiú minden este megehetett egyet, így érzékeltetve az eltelt, illetve a karácsonyig még hátralévő napok számát.

Mikor a kisfiú felnőtt, nem felejtette el édesanyja meglepetését, és üzleti vállalkozásba kezdett. Olyan naptárt szerkesztett, amelyen huszonnégy ablakocska mögé egy-egy darab csokoládé volt elrejtve, s ezek csak a spaletták kinyitása után váltak láthatóvá. Ezek utódai árasztották el most az üzleteket, de ha szeretnétek, saját kezűleg is készíthettek otthonra egyet. Még bőven van időtök megvenni a kellékeket, de ha úgy adódik, utolsó pillanatban is összedobhatjátok őket, ha átfutjátok a következő összeállításomat.

A folytatásért kattints a Panka kertje caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top