Otthon

Így gondozd az orchideát télen

A rövid és szürke napok üdítő színfoltjai a virágzó dísznövények. A télen nyíló virágok egy kis színt, egy kis tavaszi hangulatot varázsolnak az életünkbe.

A karácsonyi kaktuszok, mikulásvirágok mellett örök téli kedvencek az orchideák. De mit kell tenni, hogy életben maradjanak és újravirágozzanak?

Az otthon tartható orchideafajok a származási helyük függvényében más-más gondozást igényelnek. A csónakorchideák, a Cymbidiumok trópusi magashegységekből származnak, így a hűvösebb levegőt kedvelik. Téli kertben, fűtetlen, napos szobában vagy folyosón, 10 fok körüli hőmérsékleten tartva december–januárban virágoznak. Öntözni 2-3, tápozni pedig 6-8 hetente elegendő.

Így gondozd az orchideát télen

Az egyszerűbb gondozásuk és kedvezőbb áruk miatt elterjedt lepkeorchideák (Phalaenopsis) jól viselik a szobahőmérsékletet, még a központi fűtéses lakásokat is. Fény- és páraigényük viszont télen is igen nagy.

A folytatásért kattints Balkonada caféblogjára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top