Otthon

Egy rusztikus ház vidéki bája

Egy régi ház átalakítása nagy lehetőség, izgalmas kihívás, különösen akkor, ha az épület értő kezekbe kerül. A fiatal tulajdonosok családi segítséget kaptak, hogy a rusztikus tereket a maguk igényeihez és ízléséhez igazítsák.

Kecskeméttől nem messze, egy korábban üzemként működő épület egyik részéből alakították ki azt a kétszintes lakást, ahova belépve rögtön érezhető, hogy gondos kezek formálták és rendezték be. A mészkő burkolólaptól kezdve a fenyőfa nyílászárókon át az egyedi gyártású és frissen felújított bútordarabokig minden erről árulkodik. A lakás tulajdonosa, Horváth Kristóf többszörös magyar bajnok tollaslabdázó.

 Fotó: Darabos György
Fotó: Darabos György

“Még ma is versenyzek, illetve most már az ifjúsági csapat szövetségi kapitányaként is dolgozom” – meséli Kristóf, miközben a vitrinben sorakozó trófeákat mutatja a nappaliban. Közben az is kiderül, hogy nemcsak profi sportoló, de jogászként is dolgozik. “Néhány hónapja költöztünk be a barátnőmmel ebbe a lakásba, és az igazat megvallva, nem az én érdemem, hogy ilyen gyönyörű lett” – vallja be emellett azt is Kristóf, hogy a lakberendezést illetően irigylésre méltó segítsége volt.

 Fotó: Darabos György
Fotó: Darabos György

“Édesanyám, Bálint Ágnes a Kéttemplom Galéria tulajdonosa, így nem kellett sokat gondolkoznom azon, kit bízzunk meg. Remek csapata van, a lakásom megtervezésében Fajta Sacival dolgoztak együtt. Tulajdonképpen szabad kezet adtam anyunak mindenben, mert tudtam, hogy nagyon kifinomult ízlése van.”

 Fotó: Darabos György
Fotó: Darabos György

(Styling: Torma Beatrix)

Egy rusztikus ház vidéki bája

A teljes cikk az OTTHON magazin decemberi lapszámában olvasható.                                                            

További érdekességek a lapszámból:

Lakáscsinosítás a belvárosban

Passzívház Budapest szívében

Ünnepi díszben a belváros szívében

Kreativitás művészi lélekkel

Variációk ünnepi terítésre

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top