Otthon

Merész átalakítás stílusváltással

Nehéz olyan stílust találni, ami kiállja az idő próbáját. Juditék mégis ezt tűzték ki célul maguk építette fótligeti házukban.

Judit és Péter megismerkedésüket követően Fótligeten költöztek össze. A hely ideális azok számára, akik kedvelik a természet közelségét, kertes házra vágynak, ugyanakkor szeretnének közel lenni a fővároshoz is. Az ősfás, parkosított környezethez a gyerekek iránti vágya miatt még inkább ragaszkodott a fiatal pár, így megindult a keresgélés megfelelő üres telek, építész és kivitelező után. Hét éve készült el kétszintes családi házuk, az akkoriban divatos mediterrán stílusban. A gyerekek – Barni és Soma – már ide születtek. De ahogy a fiúk is szinte egyik pillanatról a másikra iskolába, óvodába kerültek, úgy a ház lakberendezési stílusa felett is hamar eljárt az idő.

Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa

“Éreztem, hogy a mediterrán jelleg már idejétmúlt, egyre inkább nyomasztóan hatottak a narancssárga falak és az antikolt, terrakotta kőpadló – meséli Judit. – Valami újra, frissre vágytunk. Kerülni akartuk a lelketlen minimált, letisztult, de elegáns enteriőr lebegett a szemünk előtt.” A férj Juditra bízta ehhez a szakember megtalálását, ő pedig rengeteg magazin és honlap áttanulmányozása után Müller Mónika enteriőrtervezőt választotta. “Az egyik szomszédunk is Mónikánál dolgozott, általa kerültünk vele közvetlen kapcsolatba. Megvalósult munkái számomra egyértelművé tették, hogy az ő stílusa az, amit keresünk.”

Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa

Mónika segítségével az élénk mediterrán színek helyett világos alapszínekre váltottak – a szürke és a sárga különböző árnyalataival kiegészítve –, de az enteriőrtervező fizikálisan is szellősebbé, tágasabbá kívánta tenni a tereket, így a korábbi falak egy részét is eltávolították.

Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa

(Styling: Horváth Vera)

A teljes cikk az OTTHON magazin januári lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.                                                    

További érdekességek a lapszámból:

Kis terek Budapest szívében

Svéd minta a belvárosban

Ódon angol falak között

Melengető téli menedék

Télikert, a nyugalom szigete

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top