Otthon

Nagyon veszélyes lámpákat hív vissza az IKEA

Balesetveszélyes, hogy az IKEA lámpájáról könnyen leesik az üvegbúra. Több esetben is komolyabb sérüléseket okozott.

Az IKEA arra kéri vásárlóit, hogy aki korábban HYBY, LOCK vagy RINNA mennyezeti lámpát vásárolt, vigye vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárat.

Forrás: IKEA
Forrás: IKEA

A cég vásárlóktól értesült arról, hogy a mennyezeti lámpa üvegburája leesett. Néhány esetben orvosi kezelésre volt szükség, egy esetben pedig össze is kellett varrni a sebet.

Minden IKEA-terméket a megfelelő törvényi előírások és szabványok szerint tesztelnek és hagynak jóvá, mielőtt a boltokba kerülne. Ennek ellenére több sajnálatos balesetről is értesült a cég, amelyek során a LOCK és a HYBY mennyezeti lámpák leesetek a mennyezetről.

“A vásárlóink biztonsága és a további balesetek elkerülése érdekében visszahívjuk az adott termékeket, és visszafizetjük azok teljes vételárát” – írta közleményben a cég. A vételár visszatérítéséhez a vásárlást igazoló nyugtára (számlára) nincs szükség.

A HYBY és a LOCK mennyezeti lámpák minden IKEA-piacon kaphatók voltak, a LOCK 2002, a HYBY 2012 óta vásárolható meg. A RINNA mennyezeti lámpa 11 európai országban és Kínában került forgalomba 2010-ben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top