Otthon

Meglepő Valentin-napi babonák

Mit jelent mókust látni Valentin-napon? És mit tegyünk, hogy megtaláljuk az igazit? Íme, néhány érdekes Valentin-napi babona.

Tudtad, hogy Szent Bálint vagy Szent Valentin (így többen ismerik) nemcsak a szerelmesek, de a lelki betegek és az epilepsziások védőszentje is? A népi babona szerint, ha Valentin-napon hideg, száraz az idő, akkor jó lesz a termés. Azt tartották, hogy Bálint-napon választanak párt a verebek, vagy hogy ekkor jönnek vissza a vándorló vadgalambok. Voltak olyan területek, ahol e napon szokás volt a madarakat etetni.

Meglepő Valentin napi babonák

Most pedig jöjjön néhány szerelemmel kapcsolatos Valentin-napi babona

  • A babona szerint, ha a lányok a Valentin-nap előtti éjfélkor a temetőbe mentek, megláthatták leendő férjüket.
  •  Ha már megvolt a jelölt, olyan almát kellett fogyasztaniuk, aminek kilenc magja van. De nem volt ilyen egyszerű a feladat, az alma magjait bele kellett szórni a választott férfi zsebébe.
  • Voltak egyéb nehezen kivitelezhető feladatok is Valentin-napon. Fel kellett venni a hóból a kiszemelt férfiú lábnyomát, amit aztán a küszöb alá kellett tenni, hogy az áhított úriember még abban az évben átlépje a küszöböt, és megkérje a lány kezét.
  • A babona szerint mókust látni ezen a napon nem számít jó jelnek: annyit jelent, hogy az ember jövendőbeli párja igencsak zsugori lesz..
  • Valentin-napon fél pár kesztyűt találni szintén nem túl szerencsés, ugyanis ahhoz, hogy az ember lánya szerelemre leljen, meg kell találni a kesztyű párját is.
  • Végül egy kicsit modernebb babona. Az első név, amit Valentin-napon az újságban olvasol, vagy a tévében, esetleg a rádióban hallasz, állítólag nem más, mint a jövendőbelid neve.

Ebből a videóból még több érdekességet megtudhatsz a Valentin-napról:

Még több Valentin-napi cikk az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top