Otthon

10 tipp, hogy váljon a feltöltődés szigetévé a hálód!

Milyen egy igazi, pihentető hálószoba? Hogy válhat a hálód a feltöltődés szigetévé? Jöjjön 10 tipp a nyugodt, pihentető alvásért!

Nem mindegy, hogy hol, milyen hálószobában hajtjuk álomra a fejünket a nap végén. Milyen legyen a háló színe? Milyen praktikák vannak, ami által feltöltődhetsz, és kipihenten ébredhetsz reggeleként a hálószobádban? Segítünk 10 praktikus ötlettel!

10 tipp, hogy váljon a feltöltődés szigetévé a hálód!

Olvass még több cikket szoba témában itt az NLCafén:

1. Színek

Inkább a pasztell- és földszíneket használjuk a hálószobánkban, vöröset, narancssárgát, élénk színeket semmiképp! A fehér, vanília árnyalatok mellett érdemes kipróbálni a 2016-os év hivatalos divatszínének választott halvány rózsaszínt. 

10 tipp, hogy váljon a feltöltődés szigetévé a hálód!

2. Fények

A hálószobában a központi fényforrás mellett érdemes kiegészítő világítást használni. Nemcsak meghitté, hangulatossá teszi a hálónkat, de nyugalmat is áraszt. Olcsó, könnyen beszerezhető, hangulatos megoldás például a sólámpa.

10 tipp, hogy váljon a feltöltődés szigetévé a hálód!

3. Matrac

Talán a legfontosabb kérdés. Nem mindegy, milyen matracot választunk, hiszen ha nem tudunk pihentetően aludni rajta, akkor le kell cseréni. Érdemes olyan matracot beszerezni, ami a testkontúrt követi, és alátámasztja a hátgerincet. 

TIPP: érdemes olyan áruházakban megvásárolni a matracot, ahol ki is tudod próbálni. Feküdj rá, helyezkedj rajta, ne siesd el a döntést!

4. A szoba hőmérséklete

A hálószobában az ideális hőmérséklet 18-20 fok. Ha ennél melegebb van a hálószobában, akkor nyugtalanabb lehet az alvás, fáradtabban ébredhetünk. Akkor teszünk jót a szervezetünknek, ha a hálószoba hőmérsékletét alacsonyan tartjuk!

5. Rendszerezés

Óriási kupiban nehéz pihentetően aludni, feltöltődni, ezért fontos, hogy a hálószobánkban rendet tartsunk. Nem kell a lakás összes apróságát a hálószobába gyűjteni, sőt inkább mellőzzük őket, tegyük a nappaliba vagy a konyhába az épp aktuális dekorációt. Ha mégis vannak olyan tárgyak, takarók, párnák, ruhák, amiket mindenképp a hálószobában szeretnénk tartani, akkor szerezzünk be tárolódobozokat, tervezzünk egy beépített gardróbbal. 

10 tipp, hogy váljon a feltöltődés szigetévé a hálód!

6. Illatok

Ahhoz, hogy ellazuljunk, relaxáljunk, érdemes illatosítókat, gyertyákat, párásítókat használni a hálószobában is. Nekem például személy szerint nagyon bevált a levendulazsák, amit időközönként megnyomkodok. Nincs is annál jobb, mint amikor a levendula nyugtató illata lengi be a szobát. 

TIPP: A levendula mellett a vanília és a jázmin is relaxáló hatású. Érdemes kipróbálni!

7. Ágynemű

Az sem mindegy, milyen ágyneműt választunk, de ez nagyon egyéni döntés. Valaki a selymes anyagú ágyneműkben érzi jól magát, van, aki ezt ki nem állhatja, és inkább a természetes anyagú, légző textíliákat részesíti előnyben. 

10 tipp, hogy váljon a feltöltődés szigetévé a hálód!

8. Dekoráció

A jelszó, hogy ne zsúfoljuk teli a hálónkat mindenféle dekorral, de ha mégis ragaszkodunk számunkra kedves tárgyhoz, fotóhoz, akkor ne száműzzük a hálóból. Érdemes számunkra kedves dolgokat, például családi fotókat kirakni a falra. Ez azért jó, mert ha felébredünk, először valami pozitívat látunk meg, és így a nap is jobban indul majd. 

10 tipp, hogy váljon a feltöltődés szigetévé a hálód!

9. Szőnyegek

Egy szőnyeget, puha kilépőt érdemes beszerezni a hálóba, mert nem túl kellemes ébredés után a hideg padlóra rálépni. Egyáltalán nem ad komfortérzetet! Ha pasztell, halvány színeket használunk a szobában, akkor a szőnyegünk lehet egy sötétebb árnyalat. Meglásd, nagyon feldobja a hálót!

10 tipp, hogy váljon a feltöltődés szigetévé a hálód!

10. Bútorok

Hogy ne rúgjunk bele egyik bútor után a másikba, inkább hanyagoljuk a nagy komódokat. Egy éjjeliszekrény vagy egy beépített szekrény épp elég a hálóba. De az ágy fölé tehetünk polcokat vagy körbeépíthetjük az egész ágy fölötti részt is, ahova aztán lehet pakolni, és senkit sem fog zavarni.

10 tipp, hogy váljon a feltöltődés szigetévé a hálód!

TIPP: A hagyományos éjjeliszekrény helyett egy falra szerelt polccal vagy az ágyhely mögött gipszkartonból kialakított rakodófelülettel is helyet nyerhetünk!

(Forrás: Lakás és kert)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top