Otthon

Vendégváró ajtókopogtatók

A hozzád érkező rokonok, barátok jó hangulata garantált lesz, ha első benyomásként valami szépet mutatsz a bejáratnál. Látványosat készíthetsz papírból, díszíthetsz fakeretet, de virágokkal, lepkékkel és madarakkal még a dróthálót is életre kelheted.

Virágkavalkád

Ennek a koszorúnak te készítheted el az alapját három tekercs krepp-papírból. Vágj belőlük 120-120 cm-es darabokat, hosszában pöndörítsd fel mindhármat, és egyik végüket tűzőgéppel fogd egymáshoz. Miután összefontad, ismét elő a tűzőgéppel, hogy gyűrű legyen a fonatból – papírmasnival takarhatod el a rögzítést. A díszítéshez scrapbook papírokból vághatod ki a szirmokat, és egy-egy gombbal öltheted egymáshoz a rétegeket, végül a levelekkel együtt ragaszd fel mindet. A virágrétegekből tetszés szerint válogathatsz, de előtte hajtogasd, pöndörítsd fel a szirmokat, hogy térbeliek legyenek. Ha kedved van, beboríthatod az egész koszorút virágokkal.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Drótos díszek a házikón

A terasz kaspójába állított kis ház színfolt lehet a rozé és levendulaszínű drótdíszekkel és dekorvirágokkal. A készen kapható fakeretbe alumínium drótból fogóval könnyen megformálhatod a tojásokat, a napocskát és a nyulat is, csak a megadott minta vonalait kell követned. Hosszabb drótdarabból hullámosítsd a cserepeket, majd ezeket és a többi kiegészítőt is melegragasztóval rögzítheted. Ha megtetszett a drótos dekorálás, saját ötleteidet is meghajlíthatod.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Tojásnyi természet

A rusztikus, natúr stílus kedvelőnek igazi csemege lehet egy ilyen ajtódísz. A drótszálakból hajlított, méretes tojás alapja csirkeháló, aminek ha az alsó részét beborítod mohával, olyan lesz, mint egy darabka, kis mező. Főként, ha még tollas madárkákat, fürjtojást és virágfejeket is ragasztasz rá! Vidám ráadásként ültess a dróttojás tetejére színes papírmasnit. Mohát virágkötőktől szerezhetsz be, izlandi zuzmót hobbiboltokból.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán
Vendégváró ajtókopogtatók

A teljes cikket a Praktika magazin, márciusi számában olvashatod. További kreatív ötletekért kattints a Praktika weboldalára: www.praktika.hu

További érdekességek a lapból:

Nyerő trió húsvétra: papír és kender türkizzel

Tojások 15-féle díszítéssel, nem csak locsolóknak

Szín és ritmus az asztalon: fonalakkal betekerve

Ötperces ötletek, mutatósan

Kézműves csokitojások

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top