Otthon

Új kezdet régi falak között

A pesti belváros kitüntetett pontján egy külföldről hazatért fiatal lány, Hanna rendezte be első otthonát egy olyan lakásban, ami hosszú idő után most nyerte vissza régi méltóságát.

Budapest egyik legforgalmasabb belvárosi főútvonala mentén, a Bajcsy-Zsilinszky út páros oldalán gyönyörű műemlék házak sorakoznak a Stollár Béla utcától egészen a Szent István-bazilikáig. Közel a bazilika neoklasszicista tömbjéhez, egy 1871-ben épült házban találta meg új otthonát egy itt élő spanyol család. A tulajdonosok lelkesen láttak hozzá a lakás felújításához, amihez olyan szakembert kerestek, akivel anyanyelvükön tudnak kommunikálni. Nyáry Erika építész – aki férjével együtt évekig Spanyolországban élt és dolgozott – a műemlék épületnek járó körültekintéssel és alapossággal látott neki a tervezésnek.

Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa

Újragondolva a lakás beosztását, a korábban irodaként funkcionáló ingatlan helyiségeit az eredeti alaprajznak megfelelően állította vissza, mivel ez tűnt a leginkább logikus és jól működő megoldásnak. Bár a történet végül nem úgy alakult, ahogy eltervezték – mert az új elosztás szerint kevesebb hálószoba állt rendelkezésükre, mint azt korábban gondolták –, a munkálatok már elkezdődtek, amikor a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy inkább bérlőt keresnek az ingatlanba, amivel a PA Developments munkatársait bízták meg.

Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa

(Styling: Horváth Vera)

Új kezdet régi falak között

A teljes cikk az OTTHON magazin márciusi lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.                                              

További érdekességek a lapszámból:

Egzotikus eklektika Budán

Mesébe illő újjászületés a Duna-parton

Százéves fák ölelésében Rákosligeten

Évszakváltás tapétákkal

Tavaszi ébredés egy vidéki házban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top