Otthon

Itt a nagy mosogatószivacs-teszt: ezeket vedd!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 3 mosogatószivacsot tesztelt, amelyek környezetkímélőbbek, mint a szokványos termékek, mivel részben újrahasznosított vagy természetes anyagból készültek, és Magyarországon vagy hozzánk közeli országban gyártották őket.

A Tudatós Vásárlók Egyesülete közleményében megjegyzi, hogy ökológiai szempontból egyik sem tökéletes termék, hiszen egyik sem készült 100 százalékban hulladékból, és nem 100 százalékban lebomlóak, de mindegyik környezetkímélőbb megoldást jelent, mint a szokványos bolti szivacsok, ami azért fontos, mert ha figyelembe vesszük, hogy egy-egy háztartásban havonta akár két-három mosogatószivacs is elhasználódik, az éves szinten közel 30-40 darab szivacsot jelent”.

Az egyesület 10 támogató tagja tesztelte mindhárom szivacsot egy-egy héten keresztül, a TVE pedig arra volt kíváncsi, hogy mennyire bírják a mindennapos mosogatást, és mennyire kényelmes használni őket. 31 ponttal holtversenyben a Sonett és a Bio Natura kender mosogatószivacs nyert, melyek magas pontszámot kaptak a hajlékonyságra és a kézreálló méretre is, és több tesztelő úgy nyilatkozott, hogy használnák szívesen a jövőben, a Multy Jumbo viszont csak 22 pontot kapott a tesztelőktől. Mivel gyártási hulladékból összepréselt anyagból készül, sokan kényelmetlennek találták az állagát, nem volt elég hajlékony.

A teljes közlemény itt olvasható.

Még mosogatás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top