Otthon

10 bámulatos tipp a sziklakerthez

10 bámulatos tippet találtunk, ha sziklakertet szeretnétek építeni.

Sziklakertet építeni nem különösebben bonyolult feladat. Lépésről lépésre mutatjuk a folyamatot, és megosztunk még másik kilenc gyönyörű sziklakert-építési ötletet is.

Így készítsd elő a sziklakertet

A sziklakert építéséhez be kell szerezned néhány számodra tetsző méretű és formájú követ, néhány zsáknyi termőföldet és természetesen az évelő növényeket.

Amikor a kertészetben kiválasztod a sziklakert növényeit, mindenképpen érdemes megkérdezned, azokat a kert melyik részén érzik majd magukat a legjobban. Nem mindegy ugyanis, hogy árnyékos, félárnyékos vagy napos helyet választasz ki, hiszen a növények igényei meglehetősen eltérőek lehetnek.

Építsd meg saját sziklakertedet

Ehhez a sziklakerthez kerek és sima, mosott köveket érdemes választani. Terítsd el a földet a kert megfelelő pontján. Kezdd el a köveket csigaformában kirakni, de folyamatosan töltsd a homokkal, hogy végül kiemelkedjen a talajból.

10 bámulatos tipp a sziklakerthez

Ültesd a kövek közé a dísznövényeket. Számolj vele, hogy már akár a nyár végére betölthetik a területet, érdemes ezért azonos távolságban ültetni azokat. Közben öntözd meg, és ha szükséges, pótold a földet.

A sziklakertet tovább díszítheted fahánccsal, de az apró sóder, a salak vagy a füvesítés is rendkívül jól mutat körülötte. A szegélyeket nagyobb kövekkel, facölöpökkel, sőt szájával lefelé a földbe dugott sörösüvegekkel is kirakhatod.

10 bámulatos tipp a sziklakerthez

További sziklakertötletek a galériában

Sziklakertötleteket találhatsz még az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top