Otthon

Ezt nem lehet feldolgozni – kegyetlenül bántak a nénivel az otthonban

Embertelenül, kegyetlenül bántak egy hölggyel az idősek otthonában. Az esetről fotók is készültek, a családtagok perelnek. Szörnyű az eset.

A brutális bánásmód következményeként a 85 éves Freda Jobson bokáját és hátát fertőző kelések borították, az idős néni teljesen ki volt száradva. Nem tudott beszélni, a gondozók pedig rendszeresen megalázták őt.

Freda 2012 és 2015 között élt a Keldgate otthonban. Lányának feltűnt, hogy valami nincs rendben az intézményben, és az anyja szobájában található ébresztőórába, titokban kamerát helyezett el.

“Nem szerettük volna, hogy idősek otthonába kerüljön, de az Alzheimer-kórja egyre inkább elhatalmasodott rajta és saját magára is veszélyes volt, ezért 24 órás felügyeletre szorult, amit mi a három testvéremmel, bárhogy is próbáltuk, nem tudtunk megadni neki” – mondta Freda egyik gyermeke, Maddy Jobson a brit Metro című újságnak.

A néni testén jelentkező sebek olyan súlyosak, hogy azonnali műtétre volt szükség. Három ápoló elismerte bűnösségét, őket 1 év közmunkára és fejenként 600 ezer forintnak megfelelő összegre büntette a bíróság.

forrás: Bors

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top