Otthon

Így készíts hortenziát papírból!

A kertek ékessége és sokak kedvence ez a termetes gömbbé is kiteljesedő virág. Mostantól a városi lakásokban is élvezheted szépségét, ha elkészíted papírból. Csak egy ügyes, hortenziaszirom alakú kiszúró kell a sok kis szirom kivágásához, és gyorsan haladsz majd.
Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

A batikpapírból remek szirmok lesznek, mert kissé hullámos a felülete és színátmenetes festése miatt természethűen utánozhatod vele a valóságot. Választhatsz a halvány rózsaszíntől a kéken át a magentáig batikpapírt, de a legújabb nemesítéseknek köszönhetően még a piros is jó lesz a virágokhoz, ezek mindegyike a valóságot tükrözi majd. A tetszés szerinti papírokból szúrj ki rengeteg virágfejet. Természetesebb hatást érsz el, ha váltogatod a papírokon a foltokban, színátmenetesen megjelenő sötét-világos árnyalatokat. A szirmok végeit fel is hajthatod, hogy kissé pöndörödjenek, mint az igazi szirmok. Ha elkészültél többmaroknyi szirommal, húzz gombostűre egy szem, megfelelő árnyalatú gyöngyöt és két, színben összeillő virágfejet. Ilyen minivirágokkal boríthatod be a kiválasztott tárgyakat. A hungarocellalap lehet koszorú vagy gömb, ezekbe sűrűn egymás mellé szúrd be a virágocskákat. 

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Gyertya köré egy széles, fa karkötőalapot tehetsz. Ezt erős ragasztóval érdemes kivirágoztatni. A gyertyatartó gyűrűnek szánt fa karkötőt alapozd fehérre, utána ragaszthatod rá a virágokat. A hortenziakoszorút vele színben harmonizáló szaténszalaggal akaszthatod ajtóra, de a nappali vagy a háló falára is.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán
Készíts hortenziát papírból

A teljes cikket a Praktika magazin, májusi számában olvashatod. További kreatív ötletekért kattints a Praktika weboldalára: www.praktika.hu

További érdekességek a lapból:

Pillangókkal és gyöngyökkel díszítünk 

Üvegre festett kolibri

Egyedi matrica az autóablakon

Ügyessé tehet a játszószőnyeg

Régi hímzés az új táskán

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top