Otthon

Mostantól te is kaphatsz támogatást hűtőgépcserére – részletek

Folytatódik a július 4-én indult, államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-program, jövő hétfőn a nyugat-dunántúli régióban, kedden pedig a dél-dunántúli régióban nyílik meg a jelentkezések benyújtásának lehetősége.

A hűtőgépcserére az országosan rendelkezésre álló teljes keretösszeg 500 millió forint, ezt a régiók között a lakosság arányában osztották el. A meghirdetett pályázat során továbbra is előnyben vannak az energiatakarékos készülékek beszerzését tervező nagycsaládosok és nyugdíjasok, elsőként ők adhatják be támogatási kérelmeiket a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint több mint 20 ezer pályázat érkezett a programra az eddigi három – az észak-alföldi, a dél-alföldi és az észak-magyarországi – régióban, a pályázók csaknem 70 százaléka a kedvezményezett célcsoportokhoz tartozik.

via GIPHY

Az ütemterv szerint a közép-dunántúli régióban a benyújtási időszak kezdete július 25-e, a közép-magyarországiban pedig július 26-a.  A támogatás mértéke az új hűtőgép vagy fagyasztógép vételárának 50 százaléka lehet, azzal a kitétellel, hogy a támogatás összege A+ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 25 ezer, A++ energiaosztály esetén 35 ezer, míg A+++ energiaosztályú háztartási nagygép esetén legfeljebb 45 ezer forint.

A részletes pályázati útmutató itt érhető el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top