Otthon

Óriási változás jöhet a mérőóráknál

Jöhet a villany-, víz- és gázórák távmérése, ugyanis pályázatot írtak ki egy mintaprojektre. Iskolákban és a lakosságnál is működhet az okos mérés.

Mindig olyankor jön a leolvasó, amikor nem vagy otthon? Nem szereted kiírni az óraállást, nehogy felhívd a betörők figyelmét az üres lakásra? Akkor neked jó hír, hogy elkezdik tesztelni az okos mérőket, hogy a jövőben távolról is leolvashassák a fogyasztásodat.

A Napi.hu a Közbeszerzési Értesítőben bukkant rá, hogy a KOM Központi Okos Mérés Zrt. több mint 3 milliárd forintért vásárol eszközöket a központi rendszeréhez, valamint a telekommunikáció létrehozásához.

via GIPHY

A társaság pályázatot írt ki az egyéves mintaprojektben történő részvételre. Így kerülhetnek majd mérők iskolákba, önkormányzati létesítményekbe, a kkv-szektorba vagy éppen a lakossághoz is. A gyűjtött adatokat a mintaprojekt végeztével átadja a cég az államnak, hogy az dönthessen: bevezeti-e Magyarországon az okos mérést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top