Otthon

Less be ezekbe a csodaszép budapesti albérletekbe!

Az albérlet örökzöld téma. Nem könnyű a helyzete sem annak, aki albérletet keres, sem annak, aki kiadó lakást kínál. Milyen változások tapasztalhatóak az elmúlt évekhez képest az albérletpiacon? Mi várható a következő években? Mi a titka annak, hogy megtaláljuk álmaink bérleményét? Ingatlan, albérlet- és lakáspiaci helyzetről az Otthon Pont Ingatlaniroda szakembereivel, Máriás Áronnal és Balázs Péterrel beszélgettünk.

Az albérlethelyzet Magyarországon nem túl rózsás. Nincs könnyű dolga annak sem aki egy szép, minőségi lakást keres magának, és a másik oldalnak sem, amikor egy megbízható, fizetőképes albérlőt keres lakásába. A kérdésről az Otthon Pont Ingatlaniroda szakembereivel beszélgettünk. 

21 négyzetméteres kis csodakuckó:

Megnézem
Összes kép (1)

Olvass még több cikket albérlet témában itt, az NLCafén:

Legyen egy élhető, biztonságos környezet

“Tökéletes albérlet nincs. Egy albérletben kompromisszumot kell kötni” – mondta Balázs Péter, s hozzátette, nem biztos, hogy például elsődleges szempontként kell nézni azt, hol, milyen környéken van az adott bérlemény. Péter példát is hozott: ezt az 52 négyzetméteres lakást imádják a lakói, annak ellenére, hogy a 8. kerületben, a Kálvária utcában található:

Megnézem
Összes kép (1)

Péter tanácsa azoknak, akik albérletet keresnek: “semmiképpen se költözzünk kényszerlakásba”!

Idén elmaradt a nagy “bumm”

Az iskolakezdés az ingatlanpiacot is felbolygatja minden évben, hiszen rengeteg diák, egyetemista keres albérletet magának. Máriás Áron és Balázs Péter egyöntetűen úgy fogalmaztak, hogy idén elmaradt a nagy “bumm”, nem kellett az albérletekért megküzdeni, amíg tavaly komoly harcok folytak egy-egy lakásért, idén sokkal nyugodtabban zajlott az albérletkeresés. Ennek egyik fő oka, hogy magasabb a kínálat, mint a kereslet. “A bérleti díjak szempontjából nem történt nagy változás, körülbelül maradtak a tavalyi tarifák” – mondta Máriás Áron.

19 négyzetméteres minialbérlet:

Megnézem
Összes kép (1)

Mi várható?

A szakemberek tapasztalatai szerint az albérletek esztétikailag és minőségileg is sokat fejlődtek az elmúlt évekhez képest. “A következő időszakban kicsi normalizálódás várható a díjak szempontjából, körülbelül egy 10%-os ármérsékletre lehet számítani. Nem fognak az árak növekedni, mert nincs kinek kiadni a bérleményeket” – mondta Máriás Áron.

Itt a remek példa, hogy csodaszép, igényesen berendezett albérletet is lehet találni:

Megnézem
Összes kép (1)

 

Az Otthon Pont Ingatlaniroda elsősorban a belvárosra és a közepes kategóriától felfelé lévő albérletek kiadására specializálódott. Nemcsak lakások kiadásával vagy ingatlanok eladásával foglalkoznak, hanem lakáskezeléssel, lakásüzemeltetéssel, teljes körű lakásfelújítással és lakberendezéssel is. Fontos számukra, hogy a bérlők élhető, biztonságos környezetbe költözzenek.

43 négyzetméteres ékszerdoboz:

Megnézem
Összes kép (1)

Fehér kis csoda

Ez a fehérbe öltöztetett lakás a Nap utcában található, a Corvin negyednél. Minden új a lakásban, egy teljes generálkivitelezésen esett át. Kimondottan csajos lakás, 45 négyzetméter, amiben két kis külön háló kapott helyet.

Less be ezekbe a csodaszép budapesti albérletekbe

 Budafoki családi kuckó

Ez a lakás a Budafoki úton található, 75 négyzetméteres, teraszos, felújított, inkább pároknak, gyerekes kis családoknak alkalmas.

Less be ezekbe a csodaszép budapesti albérletekbe

(Fotók: Otthon Pont Ingatlaniroda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top