Otthon

7 színpompás őszi virág a kertbe

A mérsékelt öv ajándéka, hogy ilyenkor ősszel is pompás kerti virágokban gyönyörködhetünk. A nyári évelők már elnyíltak, leveleik megcsúnyultak, de sok másik virág pont most, a rövidebb nappalokon kezd el pompázni. Milyen virágokat ültess ősszel a kertedbe? McMenemy Márk tippjei következnek!

1. Krizantém

Az ősz jelképe kétségtelenül az őszi krizantém. Szerencsére már nem csak a temetőkben ültetik előszeretettel, hanem a modernebb díszkertekbe is bevette magát. 

7 színpompás őszi virág a kertbe

2. Törpe őszirózsa

A törpe őszirózsák, a mirigyes őszirózsák és a kopasz őszirózsák olykor már augusztus végén nyílni kezdenek. Csoportosan ültetve a legmutatósabbak. Kaphatóak a fehértől a rózsaszínen át, a sötét rózsaszínen keresztül egészen a mély liláig minden árnyalatban.

7 színpompás őszi virág a kertbe

3. Őszi sisakvirág

Az őszi sisakvirág nagy, kék, sisak alakú virágait hosszú fürtben hozza. Már augusztusban megkezdi virágzását, de egészen októberig virít. Különlegességét az adja, hogy pont abban az időszakban virágzik, amikor más kék színű virágból csak keveset találhatunk a kertben. 

7 színpompás őszi virág a kertbe

Olvass még az őszről az NLCafén:

4. Őszi napfényvirág

Az őszi napfényvirág Észak-Amerikából származó, felálló szárú évelő. Augusztustól egészen október végéig találkozhatunk virágzó fajtájával. 

7 színpompás őszi virág a kertbe

5. Varjújháj

A legnagyobb termetű varjúháj eléri akár a 70-80 cm-t is. Az őszi, téli kert éke. Jellemzője a nagy, lapos, esetenként tarka levél, virágszíne fajtától függően világos rózsaszíntől mélybordóig terjed. 

7 színpompás őszi virág a kertbe

6. Kínai szellőrózsa

A kínai szellőrózsák kecses termetű árnyéki évelők, melyek legalább szűrt fényű fekvést, tápdús, humuszos vályogtalajt kedvelnek. Fajtától függően 60-120 cm magasra nő, színskálája a fehértől a sötétbordóig terjed, lehet szimpla, féltelt vagy telt virágú. 

7 színpompás őszi virág a kertbe

7. Tarackoló kékgyökér

Nem csak évelőágyak, hanem rézsűk, sírok beültetésére is alkalmas a tarackoló kékgyökér. Tojásdad alakú levelei tavasztól nyár végéig zöldek, a hideg őszi napok hatására bordóra színeződnek

7 színpompás őszi virág a kertbe

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top