Otthon

Tippek őszi nagytakarításhoz

Itt az ősz: egyre rövidebbek a nappalok, hidegebbek az éjszakák, és lassan eljön az ilyenkor szokásos szezonális nagytakarítás ideje. Egy kicsit hátrébb lépve azonban mindenben megtalálhatjuk a szépséget: az őszi napsütésben ragyognak a vöröslő falevelek, a hűs éjszakákon nincs is jobb, mint begubózni egy puha, meleg takaróba, és ha az ember eléggé figyel, talán még az őszi nagytakarításban is megtalálja a szépséget.
Tippek őszi nagytakarításhoz

Persze jogosan merül fel a kérdés: mégis, mire kellene figyelni ahhoz, hogy örömet leljünk a takarításban? Egyszerű: arra, hogy jól válasszuk meg az eszközeinket a takarításhoz! A megfelelő felszereléssel a munka is sokkal jobban halad, így pedig a takarítás máris nem a hosszas sikálásról, hanem a minden mozdulattal tisztábbá váló lakásról szól.

Talán elsőre meglepően hangzik, de partvis és partvis között is van különbség. Míg a DOMET beltéri partvis ideális a nehezen elérhető, szűk helyek tisztításához, addig a kültéri a falevelek összegyűjtésében remekel. Az extra partvis sűrű sárga szálai az apróbb szennyeződésekre, míg a vastag szürke szálai a makacsabb koszra specializálódtak, így a porral és a sárral egyaránt elbánik.

Tippek őszi nagytakarításhoz

A felmosófejek sem egyformák: a DOMET extra erős gyorsfelmosófeje hosszú távon is állja a takarítás próbáját, míg az extra nedvszívó fej finomabb, de több folyadékot elnyelni képes szálai a kiborult folyadékok gyors feltakarításában jeleskednek. Bár tulajdonságaik különbözőek, de mindkettő illeszkedik a DOMET nyelekre, és ugyanúgy kifacsarhatók a DOMET felmosóvödrök hagyományos csavarókosárban.

Tippek őszi nagytakarításhoz

A DOMET nedves törlőkendő család tagjai pedig kifejezetten egy-egy felület tisztítására lettek kifejlesztve, legyen szó akár konyháról, fürdőszobáról, bútorokról vagy egyéb felületekről. A praktikus, külön tisztítószert vagy vizet nem igénylő kendők arra is ideálisak, hogy a gyerekeket bevonja a házimunkába, hiszen kis korban még ők is szívesen tesznek-vesznek anya és apa mellett. Együtt pedig nemcsak gyorsabban megy a munka, de sokkal vidámabb is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top