Otthon

Ne dobd ki a kávézaccot – csinálj belőle szappant!

Ha szeretsz házi szappanfőzéssel kísérletezni, ráadásul a kávézás a szenvedélyed, készíts a kávézaccból szappant!

A kávézaccot sokan csuklóból öntjük a szemetesbe, pedig rengeteg dologra használhatnánk: szobanövényvédőnek épp olyan jó, mint folttisztítónak vagy bútorápolónak. Sőt, akár cellulitűző, egészséges házi szappant is főzhetünk belőle. Mutatjuk, hogyan.

Ne dobd ki a kávézaccot - csinálj belőle szappant!

Amire szükséged lesz:

  • 220 g glicerin szappan
  • 1/4 csésze kávézacc
  • 1 tk. vanília 
  • 1 tk. tejpor
  • 2 üveg vagy fém lábas
  • muffinforma
  • merőkanál
  • vajkés

 Így készítsd:

  1. Forralj 1 csészényi vizet az egyik lábasban, és tedd fölé a másik edényt. Kapcsolj közepes lángra, és tedd a felső lábasba a szappant. Hagyd teljesen felolvadni
  2. Ha felolvadt, vedd le a tűzről, keverd hozzá a kávézacc 3/4-ét, a vaníliát és a tejport.
  3. A muffinformát finoman vajazd ki, és mindegyik aljába tégy egy pici kávézaccot. Erre kanalazd rá a szappanos folyadékot.
  4. Hagyd jó pár órát hűlni, dermedni a szappant, majd egy vajkés segítségével emeld ki a formából. 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top