Otthon

Új kezdet a Mecsek lábánál

Petra és családja a Mecsek lábánál, festői környezetben találta meg új otthonát. A házigazda, aki enteriőrtervezőként dolgozik, rusztikus elemekkel kiegészített modern tereket tervezett.

Annak idején Gerőfi J. Petra és családja nem bízta a véletlenre a választást otthonuk megteremtését illetően. Két-három évet adtak maguknak, hogy kipróbálják a vidéki életet egy kis faluban, bérelt házban, mielőtt saját lakás után néztek. “Gyerekkoromat és a fiatal felnőtt éveimet Budapesten töltöttem” – kezdi a történetet Petra.

Fotó: Vikman András
Fotó: Vikman András

“Aztán megismertem a férjemet, aki Baranya megyei, és mivel akkortájt már kacérkodtam a vidéki élet gondolatával, keresni kezdtünk egy kis falut Pécs közelében, ahonnan könnyen elérhető az autópálya, a férjem munkahelye, megoldható, hogy látogassuk a fiait, és az óvoda, iskola is színvonalas.”

Petráék bejelöltek egy kört a térképen Pécs vonzáskörzetében, és kirándulni kezdtek a környéken. “Amikor először befordultunk a faluba, eldőlt a sorsunk. Emlékszem, a postástól kérdeztük meg, hogy van-e kiadó ház, aztán amikor már biztosak voltunk benne, hogy maradunk, megláttam a lehetőséget egy 60-as évekből származó épületben, és belevágtunk az átalakításba.”

Fotó: Vikman András
Fotó: Vikman András

Amikor a család elkezdte az átépítést, fontosnak tartották, hogy helyi mesterek adják egymásnak a kilincset, noha Petrát a munkája nagyrészt Budapesthez köti, ezért mindeddig a szakembereket is innen ismerte. 

Fotó: Vikman András
Fotó: Vikman András

(Styling: Horváth Vera)

Új kezdet a Mecsek lábánál

A teljes cikk az OTTHON magazin októberi lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési

megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.

Az októberi lapszám tartalmából:

Vidéki ház franciás bájjal a Velencei-tónál

Design radiátorok

Menő minták a nappali szőnyegén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top