Otthon

Unod, hogy mosószerfoltosak maradnak a ruháid? – Így adagold a mosószert – trükkök és praktikák

Idegesítő, amikor a frissen mosott ruhákon mosószermaradványokat találunk. Mivel kezdhetjük az egész mosást elölről, nemcsak a kedvünk megy el mindentől, hanem időt, energiát, vizet és mosószert is vesztünk. Azonban ha néhány szabályt betartunk, nem lesz ilyen gondunk.

Több oka is lehet annak, ha mosószerfoltosak maradnak a ruhák. Az egyik leggyakoribb probléma, ha túlságosan megterheljük a mosógépet, így ugyanis nem lesz elég hely a hatékony mosásra. Ha lazábban pakoljuk be a ruhákat, máris megoldjuk a helyzetet. Hacsak nem azzal van a gond, hogy túladagoljuk a mosószereket. Mert ebben az esetben ugyancsak nyoma marad a hibánknak, és a ruhákon is látható lesz az eltúlzott mennyiség. Ugyanis a gyártók nem véletlenül jelölik a dobozokon a megfelelő mennyiségeket.

A túladagolt mosóporral ráadásul nemcsak a ruháknak és az idegeinknek árthatunk, hanem a magának a gépnek is kár okozhatunk. Ugyanis az alkatrészei is telítődnek az anyaggal, így egy idő után már akkor is foltos ruhákat kapunk, ha megfelelő mennyiségű szert adagolunk a mosáshoz. Ha úgy érezzük, ráférne a gépre egy átöblítés, egy vegyszermentes gyorsmosást indítsunk el. Ha ecetet is öntünk bele, sokat segítünk a dolgon.

Öblítőből is lehet sok

Az öblítőt is túl lehet adagolni. Ha sokat használunk belőle, az szinte bevonja a ruháinkat, és nem marad más választásunk, újra ki kell mosni azokat. A fura elszíneződések is utalhatnak arra, hogy az illatos öblítőből túl sokat öntöttünk a gépbe. Az ecetes átmosás nagy szolgálatunkra lehet, ugyanis segít megszabadulni a textilszálakra ragadt felesleges anyagoktól.

 Unod, hogy mosószerfoltosak maradnak a ruháid? - Így adagold a mosószert – trükkök és praktikák

Ha megfelelően adagoljuk a mosószert, elérjük az ideális mosóhatást. Ha túl keveset használunk, nem lesznek tiszták a ruháink. Ha pedig nagyon sokat öntünk a gépbe, foltosak maradnak a textilek. Mindig nézzük meg, mit javasol a gyártó, hiszen nem véletlenül jelzi a megfelelő mennyiséget a dobozokon. A legbiztosabb mindig az, ha mi, saját magunk tapasztaljuk meg, milyen az ideális adagolás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top