Otthon

Csináld magad: töklegény tűvel, cérnával

Ez a levélkalapos, vagány tökfilkó a lakás bármelyik polcán elüldögélhet. Leginkább mégis a gyerekszobába illik, mert cakkokból összevarrt pocakja valójában egy babzsák, így a kicsiknek játék közben szinte kötelező dobálni is az új kedvencet.

Ha szeretnél valami színes, vidám dolgot készíteni, ami lendületet ad az előttünk álló, és egyre szürkébbé váló hétköznapokhoz, ne hagyd ki ez a dísztököt utánzó textilfigurát. Szerencsére nem kell komoly varrástudomány, hogy elkészíthesd, és már néhány tenyérnyi maradék anyag is elég lesz hozzá. A pocakba a tömőanyag mellé tegyél szárazbabot is. Ettől súlya lesz, és hasonlít majd a klasszikus babzsákhoz, amit azért szeretnek a gyerekek, mert a labdánál könnyebben tudják elkapni. A vászonnal bevont fej vicces karakterét nemcsak a “szőrös” effektfonalból ragasztott haj, és a pompon orr adja, hanem a filcanyagból kivágott, egymáshoz öltögetett levélkalap is. A puhán kitömött, nyurga kezeket és lábakat érdemes rugalmas, kötött anyagból varrni – a már nem használt vékony pulóver vagy pamutpóló jó választás. Így biztos tud a töklegény összekulcsolt karral és lábat keresztbe vetve ülni, ha a játék menete úgy kívánja. A tökfilkóhoz sárga árnyalatban egyszínű és többféle mintás anyagot válogass össze. A karok és a lábak lehetnek más színűek – nekünk a türkiz tetszett.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top