Otthon

Rómában élni ajándék – egy kis magyar sziget Itáliában

Ha Róma, akkor Colosseum, Trevi-kút, Forum Romanum, Spanyol lépcső és még hosszan sorolhatnánk. Most kivételesen a nevezetességeken túl mutatunk valami egészen mást, valami egészen újat Rómából, egy kis magyar szigetet: a Szent István Házat! Ismerjétek meg!

Rómába ellátogatni és végigjárni a nevezetességeket rendkívül felemelő érzés. Aki szerencsés, és többször megfordult már az olasz fővárosban, biztosan szerzett újabb és újabb élményeket, hiszen Róma meglepetésekből kifogyhatatlan. Ebben a több ezer éves történelmet testközelbe hozó városban található egy aprócska magyar csodaház is, a Szent István Ház, amit vétek lenne egy római út során kihagyni. Pár fotó erejéig elhozzuk nektek ezt a kis római magyar varázslatot.

Így néz ki a ház külső homlokzata. Nem mindennapi érzés, amikor egy idegen országban, ha csak pár napra is, de otthonra lelhetsz.

 

 

Ha először jársz Rómában, akkor az egyik legjobb választás, ha ellátogatsz a Szent István Zarándokházba, hiszen itt minden segítséget megkapsz magyar nyelven. Ha pedig már többször jártál az olasz fővárosban, akkor is érdemes betérni, hiszen régi ismerősként remek érzés lesz majd.

 

Vilma a Ház egyik motorja. Eligazít, levelekre válaszol, igazából nincs olyan kérés vagy probléma, amit ne tudna megoldani.

 

 

A hangulatos étkezőhöz egy még hangulatosabb kert is tartozik, ami teljessé teszi az ide érkezők kikapcsolódását.

 

A Ház igazgatója és a Szent István Alapítvány elnöke Mons. Dr. Németh László Imre. A Szent István Zarándokházat a Szent István Alapítvány üzemelteti, melyet 1965. december 15-én Zágon József hozott létre. A zarándokház eredeti célja az volt, hogy a Rómába emigrált magyar papok számára megfelelő szállást biztosítson.

 

A folyosókat, szobákat Prokop Péter katolikus pap és festőművész munkái díszítik.

 

“Célunk, hogy a zarándokházba látogatók máskor is szívesen visszatérjenek” – mondta Mons. Dr. Németh László Imre.

 

 

 

A zarándokházban egy csodaszép kis kápolna is található, mindig nyitva áll a Ház vendégei számára.

 

“Rómában élni ajándék” – mondta a Ház vezetője, László atya.

 

 

 

 

Természetesen egy- és többágyas szobák is találhatók a Házban, melyek a maguk egyszerűségében roppant hangulatosak, a toszkán stílus jegyeit idézik. A római létet pedig még szebbé varázsolják.

 

A zarándokházban október végén jártunk, ennek ellenére az igazi ősznek még csak apró nyomait fedeztük fel Rómában. Ez kiválóan látszik a Ház hangulatos kertjén is.

 

 

 

 

 

 

 (Fotók, forrás: Szent István Ház)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.