Otthon

6 kihagyhatatlan kerti teendő a tél előtt

Használjuk ki, hogy még mindig enyhe az időjárás, és gondoskodjunk arról, hogy a kertünk nyugodt téli álomra hajthassa a fejét!

1. Nagytakarítás

Kezdjünk egy jó nagy takarítással! Nemcsak azért, mert rend a lelke mindennek, hanem mert a földön hagyott levelek vagy rothadó termések kiváló téli menedékhelyei a kártevőknek.

2. Elszáradt egynyáriak eltávolítása

Távolítsuk el mindenhonnan az elszáradt egynyáriakat is, mert ezek is fertőzések gócpontjai lehetnek. A kiszáradt magházakat azonban rakjuk el, vagy szórjuk szét a virágágyásban, hogy jövőre is legyenek szép virágaink!

 3. Új területek kialakítása

Ha esetleg szeretnénk új területeket beültetni jövőre, azt is előkészíthetjük a tél folyamán azzal, hogy a kiszemelt területet lefedjük újságpapírral, kartonpapírral vagy fekete fóliával és betakarjuk fűnyesedékkel.

Olvass még kert témában az NLCafén!

 4. Takarás

Sok érzékenyebb, mediterrán származású növény, mint a füge vagy a különböző évelő fűszernövények nagyon meghálálják, ha télire kapnak egy kis takarást. Szerezzünk be szalmát, és takarjuk be vele növényeink tövét! 

5. Trágyázás

A téli csapadék kiválóan alkalmas arra, hogy tápanyagokat juttasson a talaj mélyebb rétegeibe, ezért ahol csak tudunk, szórjunk szét szerves trágyát! 

6.Védelem

Egy utolsó általános permetezéssel most annak is elejét vehetjük, hogy a kártevők átteleljenek a növényeinken.

Forrás: kert.tv

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top