Otthon

Kortalan és kozmopolita otthon a belvárosban

Belvárosi apró, árnyas tér, ami párizsi hangulatú éttermével különleges színfoltja Budapestnek. A körülötte álló régi bérházak egyikében éli kalandos életét Phillip, aki Amerikából indulva, Kínán át érkezett ide.

A harmadik emeletre érve, a szárnyas bejárati ajtó mögött “Rozi”, az árverésen vásárolt antik komód fogadja a belépőt, valamint az amerikai származású Phillip Vasels, aki színészként és látványtervezőként is dolgozott már Hollywoodban – bár az elmúlt másfél évtizedet Kínában töltötte, ahol saját kommunikációs cégét vezette. “Tizenöt évig éltem Sanghajban, de egy ideje már úgy éreztem, mozdulnom kellene valamerre – kezdi a történet Phillip. – Abban biztos voltam, hogy nem akarok visszamenni Hollywoodba, és mivel voltak magyar barátaim, illetve elég sok amerikai filmet forgatnak itt, Budapest izgalmasnak tűnt számomra.”

Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa

Mire Phillip megérkezett, amit lehetett, felújítottak a nagy belmagasságú lakásban a lakberendező, Hadnagy Tímea koncepciója szerint. Az egyedi burkolatok mellett a meglévő stukkókat, az ajtókat és az ablakkereteket visszacsiszolták és mázolták, ezekkel harmonizáló radiátortakarókat készítettek, de a parkettát is felszedték és újrapácolták.

Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa

(Styling: Horváth Vera)

Kortalan és kozmopolita otthon a belvárosban

A teljes cikk az OTTHON magazin novemberi lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.

A novemberi lapszám tartalmából:

Egyedi stílusban a polgári falak között

Minták és stílusok hajópadlóra, parkettára

Csipkebogyó, a szezon legszebb termése

Trópusi különlegességek: tillandsiák és broméliák

Mindentudó LED-ek

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top