Otthon

Valósághű szír lakást építettek fel az IKEA-ban – videó

Egészen egyedi ötletet valósított meg az IKEA. Egyik áruházukban megépítették egy 25 négyzetméteres szír lakás pontos mását. Mindezt pedig nem öncélúan, hanem egy jótékonysági akció keretében tették. Most te is bepillanthatsz, milyen körülmények között él a legtöbb család Szíriában.

Az egyik norvég reklámügynökség, a POL kreatív igazgatóját saját, mélyen megrázó élménye sarkalta arra, hogy a megszokottól eltérő módon hívja fel a figyelmet a Szíriában zajló polgárháború áldozataira. Az IKEA-val és a Vöröskereszttel közös jótékonysági akció keretében egy olyan, a valóságban is létező damaszkuszi lakás másolatát építették fel a norvégiai Slependen városában található IKEA-ban, ahol a kreatív igazgató, Snorre Martinsen személyesen is járt.

A szebbnél szebb lakásbelsők között így igencsak szembetűnő és meglehetősen nagy kontrasztot mutat a feldúlt, járólap és vakolat nélküli, szomorúságot sugárzó minilakás. A svéd áruházlánc lakberendezői otthonosságot varázsoltak a szír lakásba, képeket helyeztek a zord falakra, plüss játékokat, színes takarókat az egyszerű ágyakra. A címkéken kivételesen nem a termékek leírását tüntették fel, hanem arról tájékoztattak, hogyan lehet támogatni polgárháborúban rekedt szíriai embereket.

A jótékonysági akció október 17-e és 31-e között zajlott. A két hét alatt 40 ezren látogatottak az áruházba, a különleges kampány hatására pedig 22 millió euró támogatás érkezett a Vöröskereszt számlájára – írja a Kreatív Online.

Íme, az IKEA valósághű szír lakása

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top