Otthon

A jó alvás titka a jó hálószoba – 7 tipp a komfortos hálóért

A hálószoba olyan hely kellene hogy legyen, ahol lazítani és relaxálni tudsz, hogy pihentető alvásban legyen részed. Amellett, hogy van egy puha ágyad, szükség lehet még pár simításra az igazán kényelmes hálószobához.

Az a bizonyos plusz kell bele, amitől a tiéddé válik, és a legszemélyesebb tér lesz a hálószobádból. Nem kell nagy beruházásra és drága bútorokra gondolni, szerencsénkre vannak hozzáértő emberek, akik elárulták, hogy elég, ha 7 tippet követünk, és máris sokkal jobban fogunk aludni a hálószobában.

1. Válaszd a minimalizmust

Nem egyszerű feladat, főleg az olyan fajtáknak, mint én, akik imádják maguk körül a kis mütyüröket, képeket, virágokat, bizgentyűket. Mégis azt javasolják a szakértők, hogy tisztítsuk meg a falat is, ne csak a padlót, és csak egy-két díszítő elemet hagyjunk a hálószobában. A kevesebb több elv kell érvényesüljön.

2. Egy kis puhaság kell

Megéri egy kicsit költeni finom, puha, szőrös, plüssös anyagokra, mert ezektől válik igazán hívogatóvá, meleggé a háló. Takaróból és puha párnából sosem elég.

A jó alvás titka a jó hálószoba - 7 tipp a komfortos hálóért

3. Éjjeliszekrény

Vagyis inkább éjjeli asztalka most a trend. Egy hely, ahova a pohár vizet, szemüveget, könyvet le lehet tenni, kulcsfontosságú a komfortérzethez. Nincs annál frusztrálóbb érzés, mint a földön tárolni a töltődő telefont vagy rálépni reggel az otthagyott könyvre.

4. Legyen világosság

A természetes fény pompás napközben, de neked éjjeli fényre van szükséged, hiszen akkor vagy leginkább a hálószobádban. Háromféle lámpára lesz szükséged: egy hangulatvilágításra, egy olvasólámpára és egy nagy villanyra a plafonra.

5. Süppedős, puha szőnyeg

Nem kell nagy szőnyeg, de az ágy előtt legyen egy olyan igazi hosszú szálú szőnyeg, amire ha rálépsz, úgy érzed, átöleli a lábfejedet. Egy ilyen süppedős szőnyeg megmasszírozza a lábadat és a lelkedet, mielőtt lefeküdnél aludni.

6. Illatok

Érdemes alvást segítő illatokat használni a hálószobában, például a levendulaolaj kifejezetten az álom barátja. Elég, ha csak pár cseppet teszel belőle egy anyagdarabra az éjjeli asztalkádra, hogy észrevétlenül is segítse a relaxációt.

7. Ülőke

A komfortérzetet növelheted azzal is, ha van egy hely a hálóban, ahova le tudsz ülni, hogy felvedd a zoknidat vagy épp olvass pár sort. Lehet ez egy ülőke vagy az ágy lábánál egy láda, rajta párnákkal, csak legyen egy alternatívád az ágyon kívül, ahol üldögélhetsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top