Otthon

DIY tippek fejedelmi, baldachinos ágyakhoz

Nem kell ahhoz kastélyban élned, hogy fejedelmi kényelmet élvezhess! Pár egyszerű trükkel megteremtheted a saját hercegnői hálód, aminek elengedhetetlen kelléke a baldachinos ágy.

Ha szereted a romantikus stílust, vagy úgy érzed, hiányzik valami az ágyad körül, próbáld ki a baldachint! Többféle stílusban is dekorálhatod az ágyad függönyökkel, most ebből mutatunk párat.

1. Ha több intimitásra vágysz, és körbe szeretnéd keríteni az ágyad függönnyel, keress L alakú karnist. Ebből kettőt elég az ágyad fölé erősíteni a mennyezetre és elhelyezni rajta a kívánt mennyiségű textilt (ha nem találsz L alakban, négy darab egyenes karnist is fölszerelhetsz).

DIY tippek fejedelmi, baldachinos ágyakhoz

2. Az ágytámla fölött a két oldalra elhúzott függöny úgy mutat, akár egy barokk színpadkép. Ha ez a stílus tetszik, a támlával párhuzamosan szerelj karnist a falra, úgy, hogy kicsit elálljon tőle. Ezután csak azt kell kiválasztanod, hogy minimalista, vagy pompás, nehéz drapériákat szeretnél.

DIY tippek fejedelmi, baldachinos ágyakhoz

3. Ehhez a bájos rusztikus megoldáshoz két rövid karnisra lesz szükséged, amit az ágytámlától indulva, az ágy hosszabb oldalával párhuzamosan szerelsz a mennyezetre. A végeredményhez a függönyt a két karnis között kell áthúznod, és már kész is! Tetőterekben kifejezetten ajánlott!

DIY tippek fejedelmi, baldachinos ágyakhoz

4. Az igazi hercegnői stílus kívánja a legkevesebb munkát, hiszen ilyen kör alakú függönytartókat függönnyel együtt is tudsz vásárolni. Ezzel tényleg csak annyi a dolgod, hogy középen az ágy fölé helyezed a mennyezeten.

DIY tippek fejedelmi, baldachinos ágyakhoz

Forrás: Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top