Otthon

Mindent túlélő lakástrendek

A lakberendezési trendek jönnek-mennek, mégis minden évben van visszatérő elem. Biztosak lehetünk abban, hogy a tavalyi év nagy kedvencei idén is divatban maradnak. Szerintetek melyek az időtálló, minden stílust túlélő irányvonalak?

Ahogy a kifutón, úgy a lakberendezésben is évről évre változnak a trendek. A tavalyi év nagy kedvenc trendszíne a kék és rózsaszín volt, amit idén a lombzöld vett át. De vajon melyek azok az irányvonalak, amelyek túlélik a nagy divathullámokat? Nézzük!

Tipodekor

A betűk használata régóta hatásos dekorációs elem, a különböző feliratok, motivációs idézetek népszerűbbek, mint valaha. Egyértelmű nagy túlélője a nagy trendhullámoknak.

Mindent túlélő lakástrendek

Hiába a kék, a lombzöld vagy a rózsaszín, a szürke nem kopik ki a lakástrendekből. Nem csoda, hogy népszerűsége nem csökken, hiszen univerzálisan használható, gyakorlatilag minden színnel kombinálható.

Mindent túlélő lakástrendek

Színes konyhagépek

Nemcsak a konyhabútorunkat, hanem a konyhagépeinket is saját egyéniségünkhöz formálhatjuk. Egyre több gyártó kínálatában jelennek meg a színes konyhai gépek. Az más kérdés, mennyire lesz ez hosszú életű hóbort?!

Mindent túlélő lakástrendek

Cementlap

Az utóbbi egy-két évben nagy divat lett a cementlap, így sorra jelennek meg a cementlap hatású csempék és járólapok a konyhákban, fürdőszobákban. Nagy előnye, hogy rengeteg mintával és színnel kapható, így mindenki kedvére válogathat. 

Mindent túlélő lakástrendek

Geometrikus mintájú textilek

Úgy tűnik, a geometrikus formák nem engednek idén sem. Az egyszerű és bonyolultabb minták függönyökön, párnahuzatokon is jelen vannak, a motívumok tárháza pedig felbecsülhetetlen. Ha tavaly beszereztél egy-két alapdarabot, akkor jó hírünk van: idén is trendi lesz az otthonod a mintás párnáiddal.

Fotó: LightInTheBox
Fotó: LightInTheBox

Indusztriális konyha

Egyszerű formák rusztikus anyagokkal kombinálva. Talán ezért örvend nagy népszerűségnek az indusztriális stílus. Egyszerre idézi fel a régi ipari épületek és régi otthonok hangulatát. A stílusban különösen népszerűek az ipari jellegű fémfüggesztékek. Az irányvonal nemcsak az elmúlt években, de úgy tűnik, 2017-ben is népszerű marad.

Mindent túlélő lakástrendek

Szobaszerű fürdő

Egyre többen vallják azt, hogy a fürdőszoba a relaxálás, feltöltődés helyszíne is. Egy-egy kényelmes szék vagy szobanövény még otthonosabbá varázsolja ezt a helyiséget. Régen ez az irányvonal egyáltalán nem volt divat, talán ez az év hozza meg neki a sikert.

Fotó: homeinfo
Fotó: homeinfo

Kétszínű konyhabútor

Az elmúlt években egyáltalán nem, de idén egyre gyakoribb, hogy a konyhabútor alsó- és felső szekrényei más-más színű bútorlapból készülnek. Sőt nemcsak színben, de anyagban is eltérnek a különböző frontok.

Mindent túlélő lakástrendek

Olvass még dekorációs tippeket az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top