Télűző virágos ötletek otthonodba

Saját Otthon Projekt / NLC | 2017. Február 25.
Habár téli születésű vagyok, mégsem szeretem a mínuszokat, és legjobban a január végén kezdődő időszaktól ráz ki a hideg. Ilyenkor legtöbbször alig süt a nap, borús az ég, és ráadásul mostanában nem ritka a –10 fok sem. Űzzük el a telet szuper virágos ötletekkel!

A hideg okozta rosszkedvünk ellen különböző trükköket vetünk be: az egyik ilyen, hogy amikor kisüt a napocska, rögtön kimenekülünk a szabadba, és élvezzük, ahogy a sugarak cirógatják az arcunkat. 

A másik fontos trükk, hogy tavaszi hagymás növények tömkelegével borítjuk be a lakást. Alig várjuk a január végét, amikor megjelennek a boltokban a tulipánok, hiszen elég rájuk nézni, és máris jobb kedvre derítenek:

Ha esetleg van egy huncut kis háziállatod, aki előszeretettel harapja le a tulipánok fejét, akkor szuper alternatív megoldás lehet, ha egy üvegbe helyezed el a virágokat. Szerintünk remekül mutat!
Zseniális ötlet, ha a régi vödrökbe kerülnek tavaszi virágok!
A hagymásokban az a legjobb, hogy viszonylag tartósan gondoskodnak a tavaszias hangulatról otthonunkban. Ugye milyen édes a tulipán egy ilyen helyes kis kosárkában?
…vagy betonkaspóban?

A leghálásabb és legtovább virágzó hagymás a jácint, amely ráadásul még csodás illatával is megörvendeztet bennünket. Arra azonban figyelj, hogy abba a helyiségbe, ahol alszol, ne tegyél jácintot. 

A gumókat egyszerűen befőttesüvegbe vagy másmilyen üvegedénybe helyezheted, és máris mutatós asztaldísz is egyben.
A legegyszerűbb azonban, ha egy menő bögrébe ülteted virágodat, hiszen felesleges bögréje tuti mindenkinek van otthon. 

A nárciszok, krókuszok és a fürtös gyöngyikék is hasonlóan ellepik ilyenkor a boltokat, így vétek lenne őket kihagyni egy tavaszi hangulatot hozó felsorolásból! A krókuszok ráadásul rengeteg színben pompáznak, így kedvenc színeidet is kiválogathatod!

 


Mi sül ki abból, ha két régi barátnő összefog és valami közös dologba fog? Egy olyan izgalmas és változatos blog, amely mind a gasztronómiában, mind a lakberendezésben otthon van. Ez a Saját Otthon ProjektVenczel Klaudiával és Schulz Veronikával, akik segítségével tavaszi virágos összeállításunk is készült.

Olvass még több cikket tavaszi dekoráció témában itt az NLCafén:

Exit mobile version