Otthon

Húsvéti dekoráció papírból: így lesz a tojásból nyúl

Nem kell feltétlenül tojást festened húsvétkor, másképpen is díszítheted őket. Cuki húsvéti dekorációt készíthetsz a tojásokra papírból, a sablont is letöltheted hozzá.

Amire szükséged lesz a húsvéti dekoráció elkészítéséhez:

Húsvéti dekoráció papírból: így lesz a tojásból nyúl

Elkészítés:

A sablont rajzold át a színes papírokra és vágd ki a nyúlfejeket. A húsvéti nyulak szemeit a legegyszerűbben lyukasztóval csinálhatod meg. A fej két oldalára óvatosan vágj egy-egy vékony lukat a tapétavágóval. Ez lesz a fonal helye, amivel a húsvéti tojások hátoldalán megkötheted az álarcot. Biztonságosabb azonban, ha a kivágott húsvétinyúl-fejeket egy csöpp ragasztóval rögzíted a főtt tojásokhoz. Ha szeretnél a nyusziknak bajszot is készíteni, akkor a tapétavágóval vágj le két vékony csíkot valamilyen világos színű kartonpapírból, és egymásnak keresztbe ragaszd fel a színes nyuszifejekre. Ennyi volt, elkészült a húsvéti dekorációd papírból!

Olyan, mintha a húsvéti tojások farsangolnának, nem? Ahelyett, hogy elmerülnének a színes tojásfestékekben, mindegyik álarcot visel. Ha a már kifúrt tojásokat dekorálod a papírból készült húsvétinyúl-álarcokkal, akkor akár tojásfára is lógathatod őket, de egy teli kosár nyuszifej is remekül mutat a húsvéti asztalon. Sőt biztosak vagyunk benne, hogy a locsolkodni érkező fiúk is jobban örülnének, ha egy kicsit különlegesebb húsvéti tojásokat kapnának ajándékba.

Még több húsvéti dekoráció a Nők Lapja Cafén:

Így készül a húsvéti répafüzér:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top