Otthon

Ezzel a trükkel egy hétig is frissen tarthatod a tulipánt

A tavasz egyik kedvenc virága a tulipán, és most eláruljuk, mitől marad friss akár egy héten át!

 Egy csokor tulipántól azonnal jobb kedvünk lesz – attól már kevésbé, mikor egy nap után fáradtan és petyhüdten csüngenek lefelé a szirmai. Most elárulunk egy egyszerű trükköt, ha beveted, akár egy héten át is gyönyörködhetsz a tulipánokban!

 Ahogy hazaértél a virágostól, csippents le a tulipánok szárának végéből. Ha celofánban adták a csokrot, hagyd rajta a papírt, sőt, még csavard szorosabbra is. Ha nem kaptál hozzá csomagolást, tekerd körbe folpackkal a csokrot, és így tedd egy hosszúkás, hideg vízzel feltöltött vázába. Legalább pár órára, vagy egy egész éjszakára hagyd rajta a tulipánokon a csomagolást. 

Ezzel a trükkel egy hétig is frissen tarthatod a tulipánt

A trükk azért működik, mert a tulipán, ha túlszívja magát vízzel, a virága elnehezül, és a súlya az egész szálat maga után húzza. A körbetekerésnek hála azonban épp annyi vízhez jut csak a virág, amennyire szüksége van, így akár egy héten át büszkén és élénken virít majd.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top